U-soten koronaluvut yhä kasvussa

0

U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu maanantaihin mennessä 108 koronatartuntaa. Uudessakaupungissa on todettuja koronatartuntoja 85, Vehmaalla 10 ja Pyhärannassa 8.

Alueella todettiin viime viikolla siis 20 uutta koronatartuntaa. U-soten alueen koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on nyt liki 130. Tartunnan alkuperä saadaan yhteistoiminta-alueella pääosin jäljitettyä.

Laitilassa Kappelimäen koulun oppilaita ja henkilöstöä on viime viikolla altistunut koronalle. Arvioitu altistuneiden määrä on noin 80 henkilöä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Uudessakaupungissa annettiin ensimmäiset koronarokotteet tammikuun ensimmäisellä viikolla. Viime viikon loppuun mennessä on U-soten alueella annettu noin 534 rokotetta.

Rokote tarjotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n suosittelemassa järjestyksessä maksutta kaikille 16 vuotta täyttäneille. Laajemmat väestön rokotukset aloitetaan, kun rokotetta on enemmän saatavilla.

Tämänhetkisen arvion mukaan yli 80-vuotiaiden rokotukset päästään aloittamaan aikaisintaan helmikuun lopussa. Rokotteita annetaan vain ajanvarauksella ja ajat tulevat varattaviksi verkossa ja puhelimitse.