Uudenkaupungin Golfklubin uusi johtaja Henri Hilpinen kannattaa avoimuutta ja läpinäkyvyyttä

0
Henri Hilpinen toteaa, että vastuut ja työt hoidetaan ensin, mutta myös pelaamiselle löytyy vamasti aikaa.

Uudenkaupungin Golfklubi on saanut uuden toimitus- ja toiminnanjohtajan. Ruoriin tarttui 13 vuotta pestissä olleen Uoti Hämäläisen jälkeen Turussa 28 vuotta sitten syntynyt ja viisivuotiaana Maskuun muuttanut tuore kauppatieteiden maisteri Henri Hilpinen . Hilpisen suvulla on mökki Uudenkaupungin seudulla.

– Nyt oli hyvä hetki jäädä sivuun, kun viisivuotisstrategia päättyi ja sain myös ensimmäisen eläkkeeni tämän vuoden alussa, kommentoi Uoti Hämäläinen.

Hänen aikanaan vuonna 2008 päästiin pelaamaan ensimmäinen täysi kausi 18 reiän kentällä. Jäsenmäärä kasvoi vuosien aikana 470:stä 635:een.

– 2013–2014 saimme ravintola- ja klubirakennuksen. Muutimme tuosta viereisen kerrostalon alakerrasta tähän nykyiseen paikkaan. Porilainen kollega vitsailikin, että siirryimme mielisairaalasta sikalaan.

Viime kausi oli koronasta huolimatta hyvä ja golfin harrastajien määrä kasvoi.

– Meilläkin pelattiin 35–40 prosenttia enemmän kierroksia. Paljon oli myös vieraspelaajia. Uudessakaupungissa on ollut hyvä ja turvallista pelata, totesi Uoti Hämäläinen.

Henri Hilpinen on Uoti Hämäläisen mukaan sopiva henkilö toimitus- ja toiminnanjohtajaksi.

– ”Henellä” ei ehkä vielä ole paljon kokemusta, mutta näkemystä sitäkin enemmän, määritteli Hämäläinen.

Kokemusta toki Hilpiseltä löytyy niin pelaajana, mutta ennen kaikkea kentänhoitajana. Tutuiksi ovat tulleet seitsemän kesän aikana Maskun Kankaisten Golf, Naantalin Aurinko Golf ja Riverside Oaks Golf Resort Australiassa.

Uudenkaupungin Golfklubia mies pitää ensimmäisenä kunnon työpaikkanaan.

– Työt eri kentillä ja kauppatieteiden maisterin opinnot ovat antaneet hyvän pohjan. Täällä on apuna taas hyvä porukka. Tekemällä oppii, Hilpinen näkee.

Mitenkä tuo Australian reissu tuli eteen?

– Halusin kokeilla trade-nomiksi valmistumisen jälkeen siipiäni. Minulla oli jo kentänhoitajataustaa ja laitoin vain sinne sähköpostia. Vastaus ja tervetulotoivotus tulikin. Olin siellä kolme kuukautta tosi hulppeassa paikassa, kertoo Hilpinen.

Voisiko Australiasta ottaa jotain oppia Uuteenkaupunkiin?

– Tarkkuus ja yksityiskohtien viilaus on siellä kentänhoidossa tärkeää. Se nostaa asiakkaiden tyytyväisyyttä. Ja tyytyväisten pelaajien puskaradio on tehokasta markkinointia, Henri Hilpinen vastaa.

Hilpinen lisää vielä, että Australian kentillä on aika rento meininki, eikä mailaa tarvitse niin rajusti puristaa.

Hilpinen näkee, että myös Uudessakaupungissa itse kenttä on se päätuote ja prioriteettilistalla kärjessä.

– Hyvää golfkenttää me ihmisille pyrimme myymään.

Hilpinen haluaa panostaa yhä enemmän myös markkinointiin ja tiedottamiseen.

– Pyrin olemaan avoin ja kuunteleva. Aina voi ottaa yhteyttä. Koen avoimuuden ja läpinäkyvän tiedonkulun tärkeäksi.

Sami Välimäki kärjessä suomalaiset golfarit ovat menestyneet hyvin maailmalla. Tämäkin on kasvattanut golfbuumia.

Golfharrastuksen aloituskynnystä on puolestaan madallettu.

– Kannustan kaikkia kokeilemaan. Tässä lajissa saa liikkua ulkona hienossa ympäristössä. Unohtaa ei sovi myöskään itsensäkehittämisnäkökulmaa, Henri Hilpinen sanoo.

Hilpisen mukaan hintapuolikaan ei ole enää mikään kynnyskysymys.

– Uusia välineitä saa edullisesti ja myös käytettyjä on tarjolla.

Juniorikilpapelaajia olisi hyvä saada lisää kasvamaan esikuviksi. Uudenkaupungin Golfklubi tekeekin yhteistyötä koulujen kanssa, jotta uusia harrastajia saataisiin mukaan.

Ihan omatoimisestikin kaikki golfista kiinnostuneet, niin nuoret kuin aikuisetkin, voivat mennä paikan päälle kokeilemaan.

– Tänne voi vaikka soittaa caddiemasterille. Meiltä löytyy esimerkiksi vuokramailoja ja -palloja ja harjoittelurange. Seura puolestaan järjestää alkeiskursseja ympäri vuoden. Siellä saa kädestä pitäen opastusta, vinkkaa Hilpinen.

Ari Anteroinen