Etäopetus jatkuu, kasvomaskisuositus laajenee

0
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti kuitenkin keventää maskisuositusta 5. ja 6. luokkalaisille, koska näissä ikäluokissa kuten lapsilla ja nuorilla yleensäkin, tartunnat ovat vähentyneet.

U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana 234 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 189, Vehmaalla 15, Taivassalossa 5, Kustavissa 10 ja Pyhärannassa 15.

Koronatapausten viimeisten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 199,72. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu 36 uutta tartuntaa. Epidemiatilanne on U-soten alueella edelleen vaikea, eikä kaikkien tartuntojen alkuperää pystytä jäljittämään.

U-soten alueella on annettu kuluvan viikon loppuun mennessä 3 440 rokotusta. Rokotusaikatauluun vaikuttaa rokotteiden saatavuus. Tällä viikolla koronavirusrokotuksissa on edetty 75-vuotiaiden rokotuksiin.

Etäopetus jatkuu yläkouluissa ja lukiossa pääsiäisen yli. Uudenkaupungin lukio palaa lähiopetukseen porrastetusti 6. huhtikuuta alkaen. Yläkouluissa lähiopetukseen palataan terveyslautakunnan 23.3. päätöksen mukaisesti 12.4. alkaen. Kouluissa otetaan kasvomaskit käyttöön kaikille vuosiluokille. Maskisuositus on voimassa myös koulukuljetusten aikana.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti tiistaina, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista Varsinais-Suomessa jatketaan. Yli kuuden henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämiskieltoa jatketaan 26. huhtikuuta saakka. Julkisten ja yksityisten asiakastilojen sulkua jatketaan 4. hutikuuta saakka.

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen kuntien julkiset vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat pysyvät suljettuina 26. huhtikuuta saakka. Lasten harrastustoimintaan tarkoitettujen tilojen ja nuorisotilojen sulkua jatketaan alueellisen suosituksen mukaisesti vain 11. huhtikuuta saakka.