Ipana-messissä pääsee tapaamaan muita vanhempia

0
Anne-Maija Heilä toivottaa perheet tervetulleiksi Ipana-Messiin Rantakadulle.

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten takia myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton suositun Ipana-Messin toiminta oli suunniteltava uusiksi. Suosituille perhe- ja vauvakahviloille oli keksittävä jokin vaihtoehto.

– Eihän vanhempien tarve kohdata muita samassa elämäntilanteessa olevia, löytää ystäviä tai yksinkertaisesti päästä vain välillä pois kotiympyröistä ole kadonnut mihinkään. Koronaepidemia kaikkine rajoituksineen on ehkä jopa saattanut kasvattaa monen kokemaa yksinäisyyttä, pohti Ipana-Messin vetäjänä työskentelevä perhekeskustyöntekijä Anne-Maija Heilä.

Kahvilatoiminnan korvaajaksi keksittiin ajanvarauksella toimivat perhetapaamiset.

– Ajanvarauksella Ipana-Messiin voi tulla yhdessä lasten kanssa juttelemaan ja leikkimään 1–2 perhettä. Paikalla olen aina minä ja voin myös koettaa järjestää, mikäli perhe erityisesti toivoo esimerkiksi ikätoverin leikkiseuraa lapselleen, selvitti Anne-Maija Heilä.

Heilä korosti että tapaamisissa mennään aina perheen ehdoilla ja kaikki perhekeskustyöntekijän kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

– Voidaan kaikki leikkiä yhdessä tai minä voin leikittää lapsia, sillä aikaa kun vanhemmat juttelevat keskenään tai rentoutuvat hetken. Jos sisätiloissa tapahtuvat kontaktit arveluttavat, niin voimme myös mennä yhdessä ulos kävelemään tai käymään vaikka leikkipuistossa, listasi Heilä.

Lapsia varten Ipana-Messissä on monipuolisesti leluja, mutta myös askarteluvälineitä ja pelejä. Lapsen voi myös jättää hetkeksi Ipana-Messiin Anne-Maija Heilän hoitoon esimerkiksi asioinnin ajaksi.

– Tämä on tietysti helpompaa, jos on aikaisemmin käynyt yhdessä lapsen kanssa ja olen tullut lapselle tutuksi, vinkkasi Heilä.

Kokemusta Heilällä on lapsista, sillä omia lapsia on siunaantunut kuusi. Koulutukseltaan hän on sosiaaliohjaaja-diakoni.

– Haluan rohkaista erityisesti maahanmuuttajia ja uusia uusikaupunkilaisia tulemaan Ipana-Messiin. Autan mielelläni mahdollisissa kieliongelmissa ja suomen kielen opettelussa. Uusien kaupunkilaisten kanssa voidaan vaikka yhdessä tutustua kaupunkiin, kertoi Heilä.

MLL myös välittää ystäviä maahanmuuttajaäideille. Maahanmuuttajat ja suomalaiset naiset voivat ilmoittautua MLL:n Heidi Karvoselle ja hän auttaa löytämään jokaiselle sopivan ystävän.

Mikäli tarvetta on, voi vanhempi tulla Ipana-Messiin myös yksin juttelemaan perhekeskustyöntekijän kanssa omaa mieltä askarruttavista asioista.

– Koronaan sairastumisesta ja parantumisesta minulla on viime vuodelta ihan omakohtaistakin kokemusta, joten tästäkin aiheesta voidaan keskustella, lisäsi Anne-Maija Heilä.

Lisätietoja toiminnasta sekä ajanvaraukset puh. 044 770 7690, mll.uusikaupunki@gmail.com