Kaukolämpöverkkojen vuotoja etsitään helikopterilla

0
Laitilassa suoritettiin kaukolämpöverkon kuvausta helikopterista käsin viimeksi vuonna 2017.

Uudessakaupungissa ja Laitilassa tutkitaan tämän viikon aikana kaukolämpöverkkojen mahdollisia lämpövuotoja. Työ tehdään yöaikaan siten, että helikopteri kuvaa verkkoja lämpökameralla. Työt päättyvät perjantaina. Lennoista voi olla meluhaittaa kaupunkilaislle.

Helikopterilennot tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin on vähän autoliikennettä, eikä auringonpaiste haittaa lämpökameran toimintaa. Tutkittavaa kaukolämpöverkkoa on Uudessakaupungissa 65 kilometriä ja Laitilassa 25 kilometriä.

VSV-Energia Oy ja Laitilan Lämpö seuraavat kaukolämpöverkoston kuntoa jatkuvasti ja tekevät kunnossapitosuunnitelmia vuosiksi eteenpäin. Helikopteria ja lämpökamerakuvausta käytetään tarpeen mukaan silloin, kun verkoston vuotoja ei muulla tavoin ole löydetty.

– Helikopterilentojen avulla kartoitamme kaukolämpöverkon mahdollisia riskikohtia ja piileviä vuotopaikkoja. Parhaassa tapauksessa viat ja niiden aiheuttamat laajemmat seuraukset saadaan korjattua ennen kuin ne näkyvät asiakkaillemme, kertoo liiketoimintajohtaja Mika Salo.