Kaupungin kiinteistöjen myynti etenee

0
Kalantitalolle haetaan ostajaa tarjousten perusteella. Kaupunki voi halutessaan hylätä tulleet tarjoukset ja päättää kiinteistölle muuta käyttöä.

Kaupunki pisti viime vuoden lopulla myyntiin Kalantitalon ja sen viereisen asuntolan, Bonk-keskuksen, Saarniston koulun talonmiehen asunnon sekä Lokalahden nuortentuvan ja asuintalo Kankareen.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että myyntiä jatketaan Bonk-keskuksen, Kalantitalon ja Kalantitalon asuntolan osalta ja mukaan ilmoittautuneilta tahoilta pyydetään tarjoukset. Myyntipäätökset tehdään tarjousten perusteella. Ratkaisuun vaikuttavat myyntihinnan lisäksi suunniteltu käyttötarkoitus ja suunnitelmien yhteensopivuus kaupungin tavoitteiden kanssa.

Kaupunki on jo nähnyt kiinteistöistä kiinnostuneiden alustavat suunnitelmat kohteiden tulevasta käyttötarkoituksesta.

Bonkin rakennuksesta kiinnostuneita tahoja oli kolme, Kalantitalosta ja Kalantitalon asuntolasta tuli yksi ilmoittautuminen. Myös Saarniston koulun talonmiehen asunto kiinnosti yhtä tarjoajaa. Saarniston koulun talonmiehen asunto on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Maanantain kaupunginhallitus päätti lisäksi, että Saarniston koulun asuntola ja talousarviossa myytäväksi listattu entinen uimahalli tontteineen Hitsaajankujalta poistetaan myytävien kiinteistöjen listalta. Lisäksi Lokalahden kiinteistöjen osalta jatketaan kiinnostuneiden tahojen etsintää.