Kaupunki korvaa yksityisten tahojen koronasuojia

0

Uudenkaupungin kaupunki korvaa koronan takia käytettyjä suojatarvikkeita hakemusten perusteella viime vuonna aiheutuneiden kustannusten perusteella.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että laskentaperusteena on kaksi kappaletta hengityssuojaimia päivässä ja 30 päivää kuukaudessa. Suojaimia oletetaan käytettävän neljä kappaletta päivässä, mutta suojaimia korvataan kuitenkin kaksi kappaletta päivässä, koska hoitohenkilökunta hoitaa mahdollisesti myös muun kunnan asiakkaita ja toimijoilla on oltava myös omaa varautumista.

Yhden suojaimen arvoksi lasketaan 0,30 euroa. Suojaimia korvataan viime vuoden osalta yhdeksältä kuukaudelta. Yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajien korvauksista päättää hakemusten perusteella Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen.