Aloite: Valotaideviikko kaupunkiin ensi syksyksi

0
Tällaista valotaidetta oli vuonna 2019 Ruisrockissa.

Pilvi Marsela (kok.) teki maanantain kaupunginvaltuustossa aloitteen, jossa hän ehdottaa, että kaupunkiin järjestettäisiin valotaideviikko. Raumalla vastaava viikko järjestettiin tammikuussa ja Marsela pitää tapahtumaa onnistuneena.

Rauman tapahtumassa valaistiin eri kohteita ilta-aikaan valoilla ja tapahtuma toi paikalle tuhansia kävijöitä. Rauman tapahtuman tekninen tuottaja Mikko Kiviharju on kiinnostunut järjestämään vastaavan tapahtuman Uuteenkaupunkiin.

Tapahtumaan tulisi budjetoida 15 000–30 000 euroa. Kulujen jakamiseksi kaupunki voisi tehdä yhteistyötä yritysten kanssa. Tapahtuma toisi Marselan mukaan kaupunkiin turisteja sekä iloa. Marsela esittää, että kaupungissa järjestettäisiin valotaideviikko Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden kunniaksi tulevana syksynä.

Marselan aloitetta kannattivat Li Grönlund (vas.), Lea Myllymäki (sd.), Eerik Junnila (kd.), Tomi Salo (kok.), Taija Viljanen (pro Uki), Eemil Kokkonen (sd.), Johanna Kutila (kok.) ja Raimo Löfstedt (kok.).

Valtuusto lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.