Korihaiden joukkueen rakentaminen aloitetaan omista kasvateista

0
Ensi kaudellakin nähdään Uusikaupunki Areenalla Aamos Nikulan, Jaakko Lahden ja Tommi Lehtosen edesottamuksia.

Uudenkaupungin Korihait on aloittanut joukkueen rakentamisen Korisliiga-kaudelle 2021–22. Ensimmäiset allekirjoitukset sopimuspapereihin tehtiin seuran omien kasvattien kanssa, kun Aamos Nikula , Tommi Lehtonen ja Jaakko Lahti tekivät jatkosopimukset Korihaiden kanssa. Nikulan ja Lehtosen sopimukset ovat kaksivuotiset, Lahden sopimus kattaa ensi kauden.

Aamos Nikula, 18, palasi viime kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa yhden Nokialla vietetyn opiskeluvuoden jälkeen. Ensimmäisellä kokonaisella Korisliiga-kaudellaan Nikula pussitti 19:ssä ottelussa keskimäärin 4,2 pistettä ja antoi 1,5 koriin johtanutta syöttöä.

Nuori takamies ilahdutti Korihait-faneja ennakkoluulottomilla ja röyhkeillä korilleajoilla pidempiä ja kokeneempia pelaajia vastaan. Yhden ottelun piste-ennätykseksi Nikula kirjautti viime lokakuussa Kataja Basketia vastaan 11 pistettä.

– Viime kausi meni omasta mielestäni kohtalaisesti ja sain paljon kokemusta, mutta paljon jäi vielä parannettavaa sekä todistettavaa tuleville kausille. Viimeisten pelien väliin jääminen loukkaantumisen takia harmittaa. Nyt vähän kokeneempana odotan tulevalle kaudelle lisää kehitystä ja varmuutta pelaamiseen, kertoo Nikula.

Nikulan ikätoveri Tommi Lehtonen pelasi menneellä Korisliiga-kaudella toisen kokonaisen ja yhteensä kolmannen kautensa Korihaiden edustusjoukkueessa. Lehtonen pelasi kaikissa Korihaiden 22 runkosarjaottelussa keskimäärin vajaat 13 minuuttia ja siinä ajassa Lehtonen heitti 3,2 pistettä ja otti 1,7 levypalloa.

Tilastollisesti Lehtosen paras jakso oli tammikuun alussa, jolloin kahdessa peräkkäisessä ottelussa Lehtonen pussitti piste-ennätyksensä 10 pinnaa yli 20 minuutin peliajalla. Kyseisissä kahdessa ottelussa Lehtonen napsi yhteensä kahdeksan levypalloa.

– Omalta osaltani viime kausi meni vaihtelevasti, mutta pääasiassa hyvät fiilikset jäi. Ensi kaudella tarkoituksena olisi nakuttaa mahdollisimman monta kolmosta ja ottaa voittoja, ilmoittaa Lehtonen ensi kauden tavoitteistaan.

Jaakko Lahti, 23, aloittaa yhteensä seitsemännen kautensa edustusjoukkueessa ja viidennen Korisliigassa. Lahti oli alkukauden lähinnä harjoitusvahvuudessa siviilitöidensä takia, mutta kauden viimeisissä otteluissa Lahti oli isossa roolissa.

Räjähtävän nopea Lahti toi röyhkeyttä ja energiaa puolustuspäähän, mikä konkretisoitui hyvin ajoitetuilla hyökkäyslevypalloilla ja riistoilla. Kahdeksassa ottelussa Lahti teki keskimäärin 4,9 pistettä 16 minuutin peliajalla. Piste-ennätyksensä Lahti kirjautti 27. tammikuuta Kobria vastaan tehden 12 pistettä.

– Vaikka viime kausi ei tuloksellisesti hyvin mennytkään, niin me Aamoksen ja Tommin kanssa kehityimme pelaajina peliminuuttien ansiosta ja ollaan nyt vuoden kokeneempia Korisliigassa. Ensi kaudella odotuksissa on jatkaa kehittymistä ja auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta peliä, pohtii Lahti.

Puheenjohtaja Johanna Kutila on mielissään omien kasvattien jatkamisesta Korihaissa.

– hienoa, että saadaan Aamos, Tommi ja Jaakko jatkamaan seurassa. Meidän strategiassa olemme asettaneet tavoitteeksi vuosittain muutamien omien junioreiden nostamisen edustusjoukkueeseen, joten tämä toimii loistavana osoituksena siitä, iloitsee Kutila.

Neuvottelut valmentajien ja uusien pelaajien kanssa ovat käynnissä, ja toivottavasti saadaan kevään mittaan mukavia uutisia.

Aamos Nikula

Syntymävuosi: 2003

Pituus: 175 cm

Paino: 70 kg

Pelipaikka: 1

2018–19: Korihait (Korisliiga): 2 ottelua, 0,5 lev, 0,5 s

2020–21: Korihait (Korisliiga): 19 ottelua, 4,2 pist, 1,6 lev, 1,5 s

Erikoista: 8 maaottelua (U16), joissa yhteensä 49 pistettä

Tommi Lehtonen

Syntymävuosi: 2003

Pituus: 186 cm

Paino: 80 kg

Pelipaikka: 2

2018–19: Korihait (Korisliiga): 3 ottelua, 0,7 lev, 0,3 s

2019–20: Korihait (Korisliiga): 19 ottelua, 2,5 pist, 0,7 lev, 0,4 s

2020–21: Korihait (Korisliiga): 22 ottelua, 3,2 pist, 1,7 lev, 0,5 s

Erikoista: 17 maaottelua (U16), joissa yhteensä 79 pistettä

Jaakko Lahti

Syntymävuosi: 1997

Pituus: 185 cm

Paino: 81 kg

Pelipaikka: 1/2

2013–14: Korihait (Korisliiga): 1 ottelu, 1 levypallo

2014–15: Korihait (M1DA): 16 ottelua, 1,4 pist, 0,9 lev, 0,2 s

2015–16: Korihait (M1DA): 27 ottelua, 1,5 pist, 0,6 lev, 0,4 s

2016–17: Korihait (Korisliiga): 12 ottelua, 0,1 lev, 0,5 s

2017–18: Korihait (Korisliiga): 17 ottelua, 0,6 pist, 0,2 lev, 0,4 s

2020–21: Korihait (Korisliiga): 8 ottelua, 4,9 pist, 2,4 lev, 0,9 s