Koronatartunta Myllymäen päiväkodissa

0
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti kuitenkin keventää maskisuositusta 5. ja 6. luokkalaisille, koska näissä ikäluokissa kuten lapsilla ja nuorilla yleensäkin, tartunnat ovat vähentyneet.

Myllymäen päiväkodissa on todettu koronavirustartunta, jonka takia päiväkodin toiminta keskeytetään alustavasti 26. maaliskuuta eli ensi viikon perjantaihin saakka. Kaupunki tiedotti asiasta myöhään tiistai-iltana.

Päiväkodissa on altistunut noin 20 lasta ja lisäksi päiväkodin henkilöstöä. Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin. Tämän viikon aikana selvitetään, kuinka laajasti virus on päiväkodissa levinnyt.

– Työskentelemme parhaillaan saadaksemme tilanteesta kokonaiskuvaa. Etenemme tartuntatautilääkärin tekemien päätösten mukaan, Uudenkaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Greta Lahdenranta kertoo.

Myllymäen päiväkodista saavat vuorohoitoa nyt ne, joita ei ole asetettu karanteeniin ja joilla on kuitenkin hoitovaraus.

– Myllymäen päiväkodin vuorohoito turvataan ja lasten vanhempia on kontaktoitu vuorohoitotarpeen selvittämiseksi, Lahdenranta lisää.

Kaupungin puhdistuspalvelun väki on keskiviikon aikana käynyt tehosiivoamassa päiväkodin tilat.

– Myös karanteenissa oleville esikoululaisille on järjestetty ateriapalvelu eli torstaina heille jaetaan annosruokia Liljalaaksonkadun puoleiselta parkkipaikalta, Lahdenranta toteaa.

Kaupungin varhaiskasvatusyksiköissä on aiemmin tänä keväänä todettu yksi koronan tartuntarypäs. Kaunisrannan päiväkodin alkuvuoden altistumisen vuoksi karanteeniin asetettiin yksi lapsiryhmä ja henkilöstön jäseniä.

 

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 13.21, lisätty myös Greta Lahdenrannan kommentit.