Aloite: Koulukiusaamiseen puututtava uudella mallilla

0
Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Uuteenkaupunkiin laaditaan yhteistyössä eri viranomaisten kanssa ohjeistus, jolla rikolliset merkit täyttävään koulukiusaamiseen puututtaisiin.

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki maanantain kaupunginvaltuustossa aloitteen, jossa ehdotettiin, että kaupungin pitäisi uusia ottaa keinoja käyttöön lainvastaisiin tekoihin puuttumiseksi kouluissa.

Aloitteessa todetaan, että kiusaaminen on sitkeä ongelma yhteiskunnassa ja kouluissa. Se muuttaa muotoaan jatkuvasti ja sitä vastaan on päättäväisesti kamppailtava. Kiusaamisen ehkäisyyn ja kiusaamistilanteiden hoitamisen on kehityttävä.

Esimerkiksi Etelä-Karjalassa on saavutettu hyviä tuloksia uudesta mallista lainvastaisiin tekoihin puuttumiseksi. Jos alle 15-vuotias lapsi tekee koulussa lainvastaisen teon, niin mallin mukaan asiasta tehdään rikosilmoitus. Tekijä ohjataan keskusteluryhmään, jossa on tekijän ja uhrin lisäksi molempien huoltajat, poliisi sekä nuorten oikeusedustaja.

Etelä-Karjalassa on laadittu koko maakuntaan yhteinen ohjeistus, jonka mukaisesti lainvastaisiin tekoihin puututaan. Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Uuteenkaupunkiin laaditaan yhteistyössä eri viranomaisten kanssa vastaavanlainen ohjeistus.

Aloitteen allekirjoittivat Raimo Löfstedt (kok.), Tomi Salo (kok.), Timo A. Järvinen (kok.), Tarmo Kangas (kok.), Johanna Kutila (kok.), Pilvi Marsela (kok.), Lasse Virtanen (kok.), Seppo Nikula (kok.), Birgitta Runola (kesk.), Heikki Wala (pro Uki), Taija Viljanen (pro Uki), Rauno Aaltonen (kesk.), Mika Sjöblom (kesk.), Matti Ankelo (pro Uki), Eerik Junnila (kd.), Esa Aaltonen (ps.), Mauri Kontu (kesk.), Veli-Matti Virtanen (kesk.) ja Li Grönlund (vas.)

Valtuusto lähetti aloitteen kaupunginhallituksen valmisteluun.