Mehiläinen remontoi ja laajentaa toimitilojaan

0
Mehiläisellä on kaupungissa kaksi toimipistettä. Vielä toistaiseksi Sepänkadulla toimiva hammaspiste muuttaa tämän vuoden aikana Mehiläisen Koulukadun saneerattuihin ja laajennettuihin tiloihin, kertoo Mehiläisen palvelupäällikkö Peter Hägg.

Lääkärikeskus Mehiläinen aloitti viime viikolla ison saneerausurakan Koulukadun toimipisteessään. Niin sanotussa Osuuspankin kiinteistön yläkerrassa vuokralla oleva Mehiläinen ottaa käyttöönsä myös entisen tilitoimiston ja optikon tilat rakennuksen ylimmästä kerroksesta.

– Myös Hammas Mehiläinen muuttaa saneeraustöiden aikana Sepänkadulta Koulukadun tiloihin. Saneerauksen jälkeen Koulukadun nykyiset tilat kaksinkertaistuvat, Mehiläisen palvelupäällikkö Peter Hägg kertoo.

Ennallaan säilyy yläkerroksen suuri aulatila, mutta lääkärikeskuksen seiniä avataan siihen aiempaa enemmän ja värimaailmaa nykyaikaistetaan vaaleilla sävyillä. Remontoidut tilat ovat kooltaan noin 820 neliömetriä. Samaan kerrokseen jää vielä jonkin verran pankin toimintoja.

– Remontin aikana on ajoittaista häiriötä ja kolinaa, mutta suurimmat poraustyöt on tarkoitus tehdä iltaisin, jotta poliklinikkatyö ei häiriinny, Hägg sanoo.

Ensimmäisenä uudet tilat valmistuvat työterveyshuollon ja fysioterapian toiminnalle. Näiden tilojen muutto on edessä kesäkuussa. Vuoden loppuun mennessä myös Mehiläisen nykyiset tilat Koulukadulla ovat kokeneet muodonmuutoksen.

– Ainoastaan vuonna 2019 remontoidut röntgenin tilat jäävät ennalleen, kaikki muu remontoidaan. Remontin kustannusarvio on noin 800 000 euroa. Talossa on jo hissi, mutta harkinnassa on esteettömyyden parantamiseksi myös porrashissi, Hägg kuvailee.

Remontin suunnittelutyöt alkoivat viime vuoden tammikuussa ennen koronaa. Syynä muutostöille on Mehiläisen Uudenkaupungin toiminnan järkevöittäminen ja tilojen päivittäminen.

– Saamme synergiaetuja liiketoimintaamme. Aiomme myös kehittää jo olemassa olevaa toimintaamme ja lisäksi hammaspuolelle on tulossa aiempaa enemmän myös kirurgiaan ja proteeseihin liittyvää palvelua, Hägg listaa.

Markus Laurila jatkaa Mehiläisen vastaavana lääkärinä ja hammaspuolen vastaavana hammaslääkärinä on Tuomas Tursas . Hoitohenkilökunnan puolelle ei ole vielä toistaiseksi luvassa lisärekrytointeja, mutta palveluvalikoimaa täydennetään lääkäreiden osalta. Tällä hetkellä lääkärikeskuksen puolella on 20 työntekijää ja hammaspuolella 12.

– Nykyisissä tiloissa on neljä yleislääkärihuonetta ja yksi toimenpidehuone. Remontissa tulee kolme lääkärihuonetta lisää ja kaksi toimenpidehuonetta. Hammaspuoli sijoittuu Rantakadun suuntaisesti ja sinne tulee neljä lääkärihuonetta sekä yhteiset isot aulatilat, Hägg kuvailee.

Mehiläinen tähtää Häggin mukaan Uudessakaupungissa ja koko Vakka-Suomen alueella palveluiden saatavuuden parantamiseen sekä yksityis- että yritysasiakkaille.

– Toivomme myös, että sote-uudistuksen myötä yksityisen ja julkisen puolen terveydenhuollolla olisi vielä aiempaa enemmän toisiaan täydentävä rooli, hän korostaa.