Myös Lokalahden kiinteistöille löytynyt ostajaehdokkaita

0
Kankareen talo on tällä hetkellä vuokrattuna.

Kaupunki laittoi ennen joulua kiinteistöjään myyntiin ja aluksi vaikutti siltä, että esimerkiksi Ahjolantien Lokalahden nuortentupa ja Kankareen kiinteistö eivät kiinnostaisi ketään. Nyt on kuitenkin löytynyt tahoja, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa kiinteistöihin jälkikäteen.

Kaupungin teknisen johtajan Jari Nikkarin mukaan sekä huonokuntoiset rakennukset että niiden tontit kiinnostavat ostajia. Hintaneuvottelut käydään huhtikuun aikana ja päätös myynnistä tehdään kevään kuluessa.

– Vaikuttaisi siltä, että ainakin osaa kiinnostaisi myös rakennusten kunnostaminen. Kiinteistöistä ei voi kuitenkaan pyytää kovin isoa hintaa, koska ne ovat niin huonossa kunnossa. Kaupungin kannalta on vain hyvä, jos joku ne meiltä lunastaisi pois, Nikkari lisää.

Nuortentupa on rakennettu 1800-luvulla Jäppilän tilan päärakennukseksi. Vuodesta 1913 lähtien se on ollut nuorisotalokäytössä ja paikallisena kokoontumistilana. Rakennusta on laajennettu sisäänkäynnillä ja juhlasalilla vuonna 1955.

Kankareen asuintalo on rakennettu 1800-luvun lopulla alun perin Paltan talon maille. Vuosien varrella Kankareen talossa on toiminut myös vaivaistalo, puhelinkeskus ja kestikievari.

Kiinteistöille on mahdollista erottaa oma tonttialueensa, jonka kaupunki voi vuokrata tai myydä. Alueella on vireillä asemakaavan muutoksen laatiminen, jossa voidaan huomioida rakennusten tuleva käyttö. Kankareen asuintalo on tällä hetkellä vuokrattuna.