Peuroja kaadettiin ennätysmäärä

0

Vakka-Suomi

Vakka-Suomen alueella kaadettiin tällä metsästyskaudella historiallisen suuri määrä valkohäntäpeuroja. Vakka-Suomen Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Lohimiehen mukaan valkohäntäpeuroja kaadettiin noin 1 500.

– Lisäystä edelliseen metsästyskauteen oli yli 12 prosenttia ja esimerkiksi kauteen 2017– 2018 verrattuna peuroja kaadettiin lähes 600 enemmän.

Lohimiehen mukaan myös sääolosuhteilla on vaikutusta lopputulokseen. Metsästysolosuhteet ovat olleet viime kautta paremmat, kun tällä kertaa saatiin kunnon talvi.

Metsästystä on pyritty tehostamaan koko alueella, mutta erityisesti Lokalahdentien ja Taivassalotien, Y-tien sekä Kustavintien läheisyydessä.

– Viimeisen vuoden aikana on panostettu vahvasti liikenneturvallisuuden kehittämiseen. Keltaista karkotenauhaa on vedetty tienvarsille kilometreittäin ja muutama peuranvaroitusmerkkikin on hankittu kolariherkille alueille, Lohimies kertoo.

Koronapandemia on heijastunut jonkin verran metsästykseen. Yhteisjahtitapahtumia ei ole kokoontumisrajoitusten vuoksi voitu järjestää. Lohimies arvioi, että kaatomäärät olisivat voineet olla suurempiakin, jos näitä yhteisjahteja olisi voitu järjestää.

Hirvieläinmetsästys on tänä päivänä lähes pelkästään valkohäntäpeuran metsästystä. Hirvijahti on ohi muutamassa viikonlopussa, kun taas peurajahti venyy syyskuusta helmikuun puoliväliin.

– Se vaatii melkoista turnauskestävyyttä. Vakkasuomalainen metsästäjä on jälleen kerran näyttänyt mihin pystyy, Lohimies kiittelee.