Pieniäkin vuokra-asuntoja tarjolla – Uusia asuntoja valmistunut yli 200

0
Lukkosepänkadulle on rakennettu uusia kerrostaloja. Viimeisimpänä valmistui Mangroven rakentama kerrostalo (taaempana) Lukkosepänkatu 3:een.

Valmet Automotive on jälleen käynnistänyt jättirekrytoinnit. Uuteenkaupunkiin haetaan 700 uutta työntekijää, joista osa aloittaa vielä tänä keväänä työt autotehtaalla.

Kaupunkiin töihin tulevista osa harkitsee ehkä myös muuttoa Uuteenkaupunkiin, mikäli vain sopiva vuokra-asunto löytyy. Nuoria työntekijöitä kiinnostavat erityisesti pienet ja edulliset vuokra-asunnot, tästä syystä toimituksemme kartoitti, minkälainen asuntotarjonta kaupungissa tällä hetkellä on.

– Aika hyvin meillä on vuokra-asuntoja nyt tarjolla, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén arvioi. Hänen arvionsa perustuu siihen, että kaupunkiin on valmistunut viimeisen neljän vuoden aikana yli 200 uutta asuntoa sekä lisäksi lähes 300 moduulihuonetta.

Oikotie.fi- ja Vuokraovi.com-sivustoja selatessa käy nopeasti selväksi, että uusilla asunnoilla on ollut kysyntää. Yksiöitä ja kaksioita on tarjolla lähinnä vanhemmista taloyhtiöistä. Siscon vuosina 2017 ja 2018 valmistuneista rivitaloista Salmella on vapaana isompia asuntoja.

Uusin vuokratalo on Mangroven kerrostalo Lukkosepänkadulla. Sieltä löytyi yksi vapaa kaksio.

Vuokrayksiöitä oli maanantaina 22.3. vapaana Uudessakaupungissa kymmenkunta ja kaksioita kolmisenkymmentä. Yksiöiden vuokrahintahaitari on noin 400 eurosta lähes 600 euroon, kaksioista pyydetään vuokraa vajaasta 500 eurosta 700 euroon. Kolmioitten vuokrat alkavat kutosella ja päätyvät reippaasti yli tuhannen euron per kuukausi.

Arvela-Hellén kertoo, että uusia asuntoja on valmistumassa tänäkin vuonna. Uki Sport City Oy on kunnostanut sairaalan vanhaa asuntolataloa. Siihen on valmistumassa 34 asuntoa sekä yksi liikehuoneisto. Lisäksi sama yhtiö on rakentanut paritaloja Janhualle. Niihin tulee 12 asuntoa.

Rakentamisen pitäisi jatkua myös Mältinkalliolla, jossa tällä hetkellä on yhden kerrostalon perustukset. Tontille on suunniteltu neljää kerrostaloa, joista jokaiseen tulisi 49 asuntoa. Lisäksi Blasieholmankadulle suunnitellaan kerrostaloa, joka toteutettaisiin ryhmärakennuttamisena.

Fakta


Valmistuneet asunnot 2017– 2021


Paleninkuja 11: 30 asuntoa

Zengerinkuja 4: 24 asuntoa

Setälänkuja 8–10: 29 asuntoa

Isännänkuja 1: 19 asuntoa

Santtiontie 21: 6 asuntoa

Kullervontie 9 c: 24 asuntoa

Lukkosepänkatu 5: 33 asuntoa

Lukkosepänkatu 1: 31 asuntoa

Lukkosepänkatu 3: 28 asuntoa

Seniorikoti Aurahovi, Lukkosepänkatu: 44 asuntoa

Moduulit Mältintie: 30 huonetta sekä Autonrakentajantie: 250 huonetta