Rokotuspuhelin ruuhkautunut U-soten alueella – Puheluita puretaan viikonlopun aikana

1

U-soten alueella rokotetaan vielä yli 80-vuotiaita sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia ikäihmisiä ja omaishoitajia. Lisäksi samaan aikaan rokotetaan riskiryhmään 1 kuuluvia.

– Ikäihmisten rokotuksia on toteutettu kaikilla U-soten terveysasemilla, mutta riskiryhmien rokotukset on toistaiseksi keskitetty vielä Uuteenkaupunkiin, avoterveydenhuollon ylihoitaja Jaana Rantala U-sotesta kertoo.

Tällä viikolla on rokotettu Pyhärannassa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa yhteensä noin 550 henkilöä. Ensi viikolla, eli viikolla 10, rokotuksia annetaan Uudessakaupungissa, Kustavissa ja Vehmaalla, seuraavalla viikolla Uudessakaupungissa, Taivassalossa ja Pyhärannassa.

Rantala kertoo, että rokotuspuhelin on pahasti ruuhkautunut ja sitä pyritään purkamaan myös viikonlopun aikana.

– Olemme kehittäneet rokotusajanvarausten käsittelyä ja jatkossa toivottavasi pystymme paremmin palvelemaan sitäkin kautta. Nettiajanvaraus on toiminut hyvin.

– Jonkun verran riskiryhmien ja ikäihmistenvaraukset ovat menneet ristiin ja näitä on jouduttu oikaisemaan. Ajanvarauksia seurataan ja rokotusoikeutta seulotaan jo etukäteen, ettei tarvitsisi käännyttää rokotteelle tulijaa takaisin. Pääsääntöisesti varaajat ovat olleet oikeutettuja rokotukseen.

Rokotukseen tulijoiden toivotaan noudattavan ajanvarausaikaa, etukäteen ei kannata tulla istuskelemaan. Maskia tulee käyttää ja sairaana ei tietenkään pidä tulla rokotettavaksi.

1 KOMMENTTI

  1. Minusta olisi kohtuullista julkaista ainakin rokotuskuulutukset ilman maksumuuria. Tänäännkin kaupungin sivulla on 3 3. päivitetty tiedote ja teillä lienee tuoreempi. Minusta niissä oli eroja rokotuspaikkojen ja -aikojen kohdalla.

Kommenttien lisääminen on estetty.