Seikowin kivirakennus muutetaan museon kokoelmatiloiksi

0
Seikowin kivirakennuksen kahteen ylimpään kerrokseen remontoidaan museolle kokoelmatiloja.

Seikowin vanhan koulun kivirakennus muutetaan museon kokoelmatiloiksi. Sisämuutostöiden urakoitsijaksi tekninen lautakunta valitsi halvimman tarjouksen tehneet Rakennustoimisto R. Laiho Oy:n kokonaishintaan 204 257 euroa. Hankkeelle on varattu 200 000 euron suuruinen investointimääräraha. Hankkeen toteuttaminen vaatii vielä kaupunginhallituksen luvan.

Muutostöiden yhteydessä rakennuksen toiseen ja kolmanteen kerrokseen rakennetaan museoesineistöä varten asianmukaiset kokoelmatilat. Museolla ei käytännössä ole koskaan ollut erityisesti museoesineiden säilyttämistä varten suunniteltuja tiloja.

– Uudenkaupungin museolla on ikää jo 126 vuotta ja meidän kokoelmissa on hyvinkin vanhoja esineitä, esimerkiksi tekstiilejä 1700-luvulta ja niiden säilytys vaatii asianmukaiset tilat. Toki tämä vaatimus koskee kaikkia museoesineitä, muistutti museonjohtaja Mari Jalava-

Seikowiin sijoitetaankin ainakin museon laaja tekstiilikokoelma sekä kaikki kehyksissä olevat esineet, kuten maalaukset ja valokuvat.

– Asiallisten kokoelmatilojen lisäksi saamme Seikowiin myös työtilan esineiden luettelointia, tutkimista ja pakkaamista varten. Tämä on meille suuri helpotus, sillä sen enempää museorakennuksessa kuin museon toimistossa ei ole tarvittavia työskentelytiloja, lisäsi Jalava.

Tällä hetkellä museon kokoelmia on säilytyksessä eri puolilla kaupunkia.

– Se, että saamme kokoelmista edes osan saman katon alle, säästää käytännössä meidän työaikaa ja helpottaa esimerkiksi näyttelyiden rakentamista, totesi museonjohtaja Mari Jalava.

Seikowin kivirakennuksen kahden kerroksen muuttaminen museon kokoelmatiloiksi valmistuu näillä näkymin ensi syksynä.