Teija Pajula uudeksi järjestökoordinaattoriksi

0

Työntekijävaihdoksen takia pientä suvantovaihetta elänyt Yhteistä kumppanuutta -hanke on jälleen vauhdissa. Kyseessä on Uudenkaupungin, Laitilan ja Pyhärannan kuntien yhteinen kehittämishanke, jossa tavoitteena on kehittää kuntien ja kansalaistoimijoiden yhteistoimintaa.

Maaliskuun alussa aloitti uutena järjestökoordinaattorina kasvatustieteen maisteri Teija Pajula . Pajulalla on vahvaa järjestöosaamista sekä kokemusta moninaisista kehittämishankkeista.

– Yhteistoiminta kuntalaisten ja kunnan kesken on erittäin tärkeää. Yhdistys- ja järjestötoiminta on mainio väylä osoittaa kansalaisaktiivisuutta sekä kokea osallisuutta yhteisiin asioihin. Kuntalaisten hyvinvointia edistetään tällä yhteistoiminnalla. Yhteistä kumppanuutta -hankkeella halutaan nimenomaisesti parantaa toiminnan mahdollisuuksia, Pajula kertoo.

Hankkeen tavoitteena on konkretisoida ja mallintaa kuntien ja kolmannen sektorin yhteistyön muotoja. Pajulan mukaan avainasemassa on panostaa kuntien ja kunnan alueella olevien yhdistysten tekemään yhteistyöhön unohtamatta yhdistysten keskinäistä yhteistyötä.

– Kunnissa ja yhdistyksissä tehdään paljon päällekkäistä ja näkymätöntä työtä, jota strukturoidummalla toimintatavalla voidaan vähentää merkittävästi, Pajula toteaa.

Yhteistä kumppanuutta -hanke on osa Euroopan maaseudun kehittämisohjelmaa, jonka rahoitusta tulee Leader Ravakasta. Hanketta hallinnoi Uusikaupungin kaupunki. Hanke on kaksivuotinen.