U-sote ei rokota Astra Zenecalla – Rokotusaikoja ei tarvitse peruuttaa

0
Lahjakortin saa, kun hankkii kaksi rokotusta.

THL:n toteaa tiedotteessaan, että rokotusajan varanneita kehotetaan odottamaan yhteydenottoa rokotusten järjestäjältä mahdollisen rokottamisen peruuntumisen vuoksi ja että rokotusajan voi halutessaan myös perua itse.

U-soten alueella viikolle 12 varattuja rokotusaikoja ei tarvitse peruuttaa, kaikki ajan jo varanneet voivat tulla ajallaan rokotukselle. Näille ajoille on varattu Pfizer ja BioNTech:in Comirnaty-rokotteet.

– Olimme varovaisesti ennakoineet tilannetta, että Astra Zenecalla rokottaminen mahdollisesti keskeytetään ja siksi emme vielä ottaneet niihin ajanvarauksia, avoterveydenhuollon ylihoitaja Jaana Rantala U-sotesta kertoo.

Tilanne on kuitenkin sikäli harmittava, että se merkitsee kokonaisuutena noin 220 rokoteannosta vähemmän viikolle 12.