Valheellisia koronalehtisia jaettu koteihin

0
Varsinais-Suomessa ollaan yhä koronan leviämisvaiheessa.

Uusikaupunkilaisiin koteihin on viime aikoina jaettu lehtisiä, jotka sisältävät perättömiä väitteitä koronaepidemiasta ja rokotuksista. Muutaman sivun mittaisissa julkaisuissa kyseenalaistetaan koko koronaepidemia ja rajoitustoimien sekä rokotusten tarpeellisuus.

Samoja lehtisiä on aiemmin jaettu ympäri Suomen, mutta Uuteenkaupunkiin niitä on alkanut ilmestyä vasta nyt.

Uudenkaupungin terveysviranomaisten mukaan kyseessä on tarkoituksellisesti harhaanjohtavan tiedon levittäminen ja lehtiset kannattaa jättää omaan arvoonsa.

– Suosittelen tutustumaan professori Juhani Knuutin Terveys & tiede -blogissa 19.10.2020 julkaistuun kirjoitukseen, jossa näitä valheellisia väitteitä käsitellään tieteellisesti perustellen, toteaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Minna Helenius.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here