Valmet Automotive rakentaa akkutehtaan Saksaan – tuotanto käynnistyy ensi vuonna

0
Valmet Automotive rakentaa akkutehtaan Saksaan.

Valmet Automotive rakentaa kolmannen akkujärjestelmiä valmistavan tehtaansa Saksaan. Akkutehtaan paikaksi on valittu Kirchardt Baden-Württembergin osavaltiossa.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminta on kasvanut erittäin nopeasti, ja yritys on jo yksi autoteollisuuden johtavista akkujärjestelmien toimittajista. Valmet Automotive on valmistanut akkuja Salossa vuodesta 2019 ja rakentaa parhaillaan toista akkutehdasta Uuteenkaupunkiin, jossa akkujärjestelmien valmistus alkaa tämän vuoden aikana.

Saksan akkutehtaan taustalla on aiemmin ilmoitettu akkujärjestelmiin liittyvä sopimus saksalaisen autonvalmistajan kanssa. Valmet Automotive toimii asiakkaalle akkujen järjestelmätoimittajana. Osa akkuihin liittyvästä työstä tehdään Suomessa, mutta sopimuksen mukaisesti akkupaketit kootaan lähempänä asiakasta muun muassa logistisista syistä.

Valmet Automotiven Kirchardtin akkutehtaan pinta-ala on noin 11 500 neliömetriä. Paikalla on jo teollisuushalli, joka muunnetaan akkutuotantoon sopivaksi. Rakennustyöt alkavat mahdollisimman pikaisesti, ja tuotannon koesarjojen valmistus käynnistetään tehtaalla vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

-Uusi akkutehtaamme Saksassa on Valmet Automotivelle tärkeä askel kohti akkupakettien ja -moduulien tier 1- järjestelmätoimittajan roolia. Kirchardtin sijainti on erinomainen lähellä asiakkaita sekä akkujen testauskeskustamme ja suunnittelutoimintojamme Bad Friedrichshallissa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Kirchardtin akkutehtaan rakentamisen ohella yritys laajentaa toimintaansa ja henkilöstöään myös akkujen tuotekehitykseen ja testaukseen keskittyvissä Münchenin ja Bad Friedrichshallin toimipaikoissaan.