Valtuusto päättää torin esiintymislavan kohtalon

0
Torille suunnitellun esiintymislavan tuorein luonnoskuva.

Uudenkaupungin torille suunnitellun kiinteän esiintymislavan rakentaminen vaatii vielä valtuuston siunauksen. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus antoi luvan lavan rakentamiselle sillä edellytyksellä, että valtuusto hyväksyy hankkeen rahoituksen.

Hanke on tarkoitus rahoittaa siten, että talousarvion kustannuspaikoilta torin leikkikenttä, Rauhanpuiston kunnostus ja Vallinmäen rinne irrotetaan esiintymislavan vaatimat 232 000 euroa. Hankkeelle ei ollut kaupungin tämän vuoden budjettiin osoitettu näin suurta summaa.

Lavan on tarkoitus valmistua torille jo elokuun puoleen väliin eli Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlien tapahtumia varten.

Esiintymislavan yhteyteen on suunniteltu penkkivarastoa ja muita varastotiloja. Varastojen koko on 4,5 neliötä ja penkkien varastokatos on kooltaan 36 neliötä.

Torille on suunniteltu kiinteän esiintymislavan rakentamista jo pitkään. Tekninen lautakunta hyväksyi viime viikolla alustavasti lavasta tehdyn suunnitelman ja valitsi hankkeelle urakoitsijan. Urakoitsija on Rauman RS-Rakennus Oy. Suunnitelmassa esiintymislava sijoitetaan torin lähelle pikaruokaravintolan ja nurmialueen väliin.

Lavalle rakennetaan valmiiksi valaistus ja äänentoisto, joten lava on käytännössä aina valmiina esiintymisiä varten.