Venepaikkojen paalutus alkaa pian – Sorvakonniemen kunnostustyö etenee suunnitellusti

0
Kaupunginlahden rantojen kunnostusurakka on edennyt Sorvakonpuoleiselle rannalle.

Kaupunginlahden venepaikkojen paalutus käynnistyy lähiviikkoina. Urakoitsija on jo tuonut junttalautan rantaan, mutta tarkempi urakka-aikataulu sovitaan pääsiäisviikolla.

– Huhtikuun aikana aloitamme muutkin Kaupunginlahden rannan kevätkunnostustyöt eli paalutuksen lisäksi teemme myös laitureiden kiinnitysten tarkastuksia, käymme läpi poijujen kunnon ja teemme tarvittavaa perushuoltoa venepaikoille, Uudenkaupungin sataman toimitusjohtaja Teemu Vaahtera kertoo.

Valtaosa sataman huviveneilijöille vuosittain vuokraamista 1350 venepaikasta on jo varattu. Vaahteran mukaan iso osa venepaikoista menee vuodesta toiseen vanhoille tutuille varaajille.

– Kuitenkin aina pieni osa venepaikoista vapautuu ja ne siirtyvät uusille varaajille. Kokonaisvaraustilanne on hyvin samankaltainen kuin edeltävinäkin vuosina. Venepaikkojen vuosittainen käyttöaste on yli 90 prosenttia, Vaahtera kertoo.

Venepaikat ovat siis jo melko täynnä, mutta esimerkiksi Kaupunginlahden pohjukkaan jää vuosi toisensa jälkeen vapaita paikkoja.

– Sorvakon sillan alittaminen on tietynkokoisille veneille hankalaa tai mahdotonta, joten pohjukasta löytyy aina vapaita paikkoja pikkuveneille, Vaahtera täsmentää.

Monia veneilijöitä huolettaa Kaupunginlahden Sorvakon puoleisen rannan kunnostus. Urakan takia Sorvakonniemen pohjoisrannan venelaiturit ovat alkukesän pois käytöstä. Venepaikkoja puuttuu veneilykauden alkaessa runsaat 200 kappaletta.

– Nyt työn alla on paalutetun rannan reunarakenne, veneen nostoluiska ja rannan tausta-alueen täyttö. Näiden töiden on valmistuttava niin, että alueella voi liikennöidä tämän kuun loppuun mennessä, Uudenkaupungin kaupungin työpäällikkö Mikko Jalonen kertoo.

Crusellinrannan rantarakenteiden ensimmäisen vaiheen kunnostusurakan tekee Vakka-Suomen Maanrakennus Oy. Urakan arvo on 629 000 euroa. Jalosen mukaan urakan välitavoitteena on se, että rantaan rakennettava kiviheitokeverhoilu ja rannan tausta-alueen täytöt valmistuvat liikennöitävään kuntoon toukokuun puoliväliin mennessä.

– Urakka etenee tällä hetkellä hyvin. Ranta on käyttökunnossa jo kesällä eli uudelleen ankkuroidut vanhat laiturit ovat venepaikan haltijoiden käytettävissä kesäkuun loppuun mennessä, Jalonen lisää.

Koko urakan on valmistuttava lokakuun loppuun mennessä. Kaupunkilaisilta on tullut Uudenkaupungin Sanomiin jonkin verran palautetta siitä, että rannan työmaasta tulee meteliä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Mitä urakkasopimus sanoo tästä?

– Urakkaohjelmassa sanotaan, että urakoitsija saa suorittaa rakennustöitä pääsääntöisesti arkisin kello 7–20. Käytännössä siis jatkuva esimerkiksi viikonloppuisin tapahtuva urakointi ei ole oikein. Minulle asti ei ole tullut siitä yhtään valitusta viikonlopputöistä, joten en ole osannut niitä kieltääkään, Jalonen huomauttaa.