Äidin kampaamosta tyttären kauneushoitola

0
Marjut Koskivaara tunnetaan Kesäkuun Kutosen järjestäjänä.

Marjut Koskivaara muistaa nuoruudestaan permanenttiaineen kirpeän tuoksun ja sen äänen, mikä lähti permanenttirullista niitä pestessä.

– Äidillä oli kampaamo ja tässä huoneessa hän teki vanhoille asiakkailleen permanentteja vielä 80-vuotiaana. Olin joskus nuorempana häntä auttamassa permanenttirullien pesussa, hän kertoo.

Koskivaaran äidin kampaamo sijaitsi vierasvenesataman kupeessa, Balzaborgin kortteliin kuuluvassa puutalossa.

Koskivaarat muuttivat Uudestakaupungista Helsinkiin vuonna 1994, nyt he ovat tulleet takaisin.

– Tai emme ole oikeastaan koskaan kokonaan lähteneetkään. Onhan meillä ollut täällä koko ajan vapaa-ajanasunto.

Koskivaarat ovat suunnitelleet paluumuuttoa jo pitkään, mutta tarkoitus oli palata vasta eläkepäivinä. Koronavuosi sai ajattelemaan toisin.

Marjut Koskivaaralla oli Töölössä kauneushoitola nimeltä MaiBel. Korona vei asiakkaat. Kun korona vain jatkui, he päättivät luopua Espoon asunnosta ja muuttaa Uuteenkaupunkiin. Marjut Koskivaara sulki liiketilansa Helsingissä ja siirsi kauneushoitolansa siihen samaan tilaan, jossa äiti on pitänyt kampaamoa.

– Helsingissä minulla oli vakiintunut asiakaskunta, kun olen pitänyt vuodesta 1999 alkaen kauneushoitolaa. Aloitin keskustassa Aleksanterinkadulla, sitten minulla oli liiketilat Kalliossa ja viimeiset vuodet Töölössä.

– Jännitti, miten liiketoiminnan siirtäminen onnistuu. Ystävät täällä kuitenkin rohkaisivat ja nyt kun kauneushoitola on ollut avoinna kuukauden, olen tyytyväinen. Olen saanut hyvin asiakkaita.

Koskivaara keskittyy ihonhoitoon, sokerointiin sekä jalkahoitoon. Hän ei tee rakennekynsiä tai kestoripsiä.

Yrittäjä kokee, että hänellä on kilpailuetunaan vahva koulutustausta. Pääkaupunkiseudulla oli tarjolla paljon kauneusalan koulutusta ja hän oli innostunut kouluttautumaan.

– Tuon kaupunkiin myös uuden kosmetiikkatuotesarjan, joka parantaa ihon omaa toimintaa.

Tyypillisimmät asiakkaat hakeutuvat kauneushoitolaan, kun iholla alkaa näkyä vanheneminen tai aikuisiän akne. Myös ruusufinniä voidaan hoitaa.

Helsingissä myös miehet kävivät kasvohoidoissa.

– On minulla Uudessakaupungissakin ollut jo yksi miesasiakas, enkä puhu nyt puolisostani. No tosin asiakas oli tuttu, Marjut Koskivaara hymähtää.