Autotehdas seisoo osapulan takia

0
Autotehtaan työntekijät pitävät ensi viikon vapaata.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla on jouduttu keskeyttämään tuotanto reilun viikon ajaksi. Syynä keskeytykseen on osapula, mikä tällä hetkellä riivaa koko eurooppalaista autoteollisuutta.

Osapulan takia autonrakentajia ei kuitenkaan tarvitse nyt lomauttaa, vaan he pitävät ensi viikon ajan rästivapaita ja erilaisia tasausvapaita, kuten ns. pekkaspäiviä.

Tuotantoseisokkiin johtaneen osapulan taustalla on lukuisia syitä. Pula puolijohteista on jatkunut kroonisena jo viime vuodesta alkaen. Osatuotannon ongelmia maailmalla ovat kasvattaneet Japanin maanjäristys, koronapandemia ja nyt viimeisimpänä Suezin kanavan laivatukoksen aiheuttama logistiikkaketjujen sakkaaminen.

Uudenkaupungin autotehtaan kainaloon tulevan akkutehtaan rakennustyöt jatkuvat normaalisti.