Bonkin kiinteistöstä myyntipäätös äänestyksen jälkeen

0
Kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen myydä Bonk-keskuksen kiinteistön naapuritontin omistajalle eli Kiinteistö Oy Sorvakonrannalle hintaan 225¿000 euroa.

Siltakadulla sijaitseva Bonkin rakennus ja tontti myydään Kiinteistö Oy Sorvakonrannalle hintaan 225 000 euroa. Maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto teki myyntipäätöksen äänestyksen jälkeen.

Kiinteistö Oy Sorvakonrannan takana on muun muassa Erkka Jäsperlä. Kaupungin tavoitteena oli se, että Bonkin rakennus säilyy julkisena tilana, jonka toiminta elävöittäisi kaupunkia. Myös museon toiminnan säilyminen jossain muodossa oli tärkeää.

Kaupunki sai Bonkin kiinteistöstä kolme tarjousta, joista kaksi loppusuoralle selvinnyttä olivat 5 000 euron erolla suunnilleen samaa hintaluokkaa. Toisen tarjouksen takana olivat muun muassa ravintola Bistro Bayta pyörittävät Laura Yläkorpi ja Niko Kluuskeri. He suunnittelivat kiinteistöön ravintolatoimintaa ja esiintyjiä sekä hotellia.

Maanantain valtuuston kokouksen aikana Timo Järvinen (kok.) esitti, että kiinteistö myytäisiin korkeamman tarjouksen tehneelle Yläkorvelle ja Kluuskerille.

– Se tukisi enemmän kaupungin tavoitteita ja olisi innovatiivisempi ja osallistavampi. Heidän suunnitelmansa myös elävöittäisi enemmän kaupungin keskustaa. Kiinteistö Oy Sorvakonrannan ehdotus oli staattisempi ja säilyttävämpi, eikä se juuri elävöittäisi kaupunkia talvikaudella, Järvinen perusteli.

Tomi Salo (kok.) kannatti Järvisen ehdotusta ja totesi, että Bistro Bayn väen suunnitelma toisi merkittävää lisäarvoa kaupungin keskustalle. Järvisen ehdotusta kannattivat myös Birgitta Runola (kesk.) ja Esa Aaltonen (ps.).

Pohjaesityksenä ollut Bonkin kiinteistön myynti Kiinteistö Oy Sorvakonrannalle ja Järvisen ehdotus sen myymisestä Yläkorvelle ja Kluuskerille asetettiin äänestyksessä vastakkain. Pohjaehdotus voitti äänin 32–10, 1 tyhjä.