Eemeli Salin arvostaa viidennen mestaruutensa korkealle

0
Eemeli Salin pääsi jälleen nostamaan mestaruuspokaalia.

Tampereen Classic voitti sunnuntaina viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden miesten salibandyssä. Classic voitti F-liigan finaaleissa Esport Oilersin suoraan voitoin 4–0.

Uudenkaupungin Salibandyn kasvatti Eemeli Salin on ollut voittamassa kaikkia viittä mestaruutta. Tällä kertaa mestaruusjuhlat jäivät vähemmälle.

– Koronan takia ei päässyt näkemään ulkopuolisia eli todella pienellä porukalla, omalla jengillä juhlittiin. Ei ne juhlat aina ole tärkeimmät ja olemme jo suunnitelleet mökkiviikonloppua, jos rajoitukset helpottuvat, Salin kertoo.

Salin arvostaa viidennen mestaruuden todella korkealle.

– Viime kausi jäi kesken, eikä pelattu mitaleista. Näissä huipentui vähän kuin kahden vuoden työ, Salin kuvailee.

Classic oli pudotuspeleissä yllättävän tiukalla. Salin kertoo, että jo runkosarjan lopussa oli vaikeampi vaihe ja puolivälierissä LASB:ia vastaan joukkue joutui poikkeamaan omasta taktiikastaan puolustusvoittoisesti pelannut joukkuetta vastaan.

– Oma peli löytyi koko ajan paremmin. Kun KrP:tä vastaan sarja oli 3–2, oli pakko pelata hyvin. Siitä se oikeastaan lähti rullaamaan, Salin sanoo.

Nokian KrP kaatui lopulta välierissä voiton 4–3 ja finaalisarjassa Esport Oilers suoraan 4–0.

Sunnuntain ottelun Classic voitti Espoossa lukemin 3–8. Salin syötti ottelun ja kauden viimeisen osuman. 3–8-maalin iski pudotuspeleissä hurjassa iskussa ollut Sami Johansson .

Johansson voitti pudotuspelien pistepörssin ylivoimaisesti lukemin 31+18=49. Salin oli toinen 20 maalilla ja 15 syötöllä.

Salin oli erinomaisessa vireessä maaliskuussa, kun hän teki 11 pudotuspeliottelussa 15+9 ja hänet valittiin kuukauden pelaajaksi.

– Olen tosi tyytyväinen omaan pelaamiseen. Oli yksi parhaista kausista, Salin kuvailee ja lisää, että erityisesti pudotuspeleissä kulki hyvin.

Salinille kausi oli koronapandemian lisäksi muutenkin erikoinen, sillä perheineen Uuteenkaupunkiin muuttanut hyökkääjä sahasi kahden kaupungin väliä.

– Syksy oli melko raskasta, kun piti ajaa huonossa kelissä edestakaisin. 30 000 kilometriä kertyi kaiken kaikkiaan kauden aikana, Salin laskeskelee.

Hänellä on toinen asunto Tampereella, jossa hän vietti välillä pitkiäkin aikoja. Samaan aikaan vaimo huolehti perheen kolmesta lapsesta.

– Iso kiitos vaimolle, ei tämä muuten olisi toiminut. Kun pääsen kotiin, lähtee lämmin halaus. Playoffsien aikaan en paljon ollut kotona. Välillä kävin vain näyttäytymässä, Salin kiittelee.