Hiilidioksidipäästöt vähenivät autotehtaalla 70 prosenttia

0
Valmet Automotiven tavoitteena on hiilineutraali Uudenkaupungin tehdas jo kuluvan vuoden aikana.

Valmet Automotive julkaisi torstaina konsernin kestävän kehityksen raportin viime vuodesta.

– Me teemme osamme ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi Pariisin ilmastosopimuksen vaatimusten mukaisesti. Kestävän kehityksen raporttimme osoittaa, että edistyimme tavoitteissamme merkittävästi vuoden 2020 aikana, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Raportti esittelee yrityksen kestävän kehityksen pääteemat, strategiset painopisteet ja vuoden 2020 kohokohdat. Raportti julkaistaan vuosittain. Raportin voit lukea täältä.

Kestävän kehityksen merkitys kasvaa autoteollisuudessa jatkuvasti. Valmet Automotiven mukaan yrityksessä edistettiin kestävää kehitystä merkittävästi, vaikka vuosi oli haasteellinen sekä koronapandemian että liikenteen sähköistymisen takia.

Valmet Automotivella tapaturmien ja sairauspoissaolojen määrät vähenivät merkittävästi, kun taas henkilöstön tekemien turvallisuutta edistävien ilmoitusten määrä puolestaan kasvoi.

Valmet Automotiven tavoitteena on hiilineutraali Uudenkaupungin tehdas jo kuluvan vuoden aikana. Konsernitasolla hiilineutraalius pyritään saavuttamaan vuoden 2024 alkuun mennessä.Vuosina 2019 ja 2020 yritys pystyi vähentämään tehtaan hiilidioksidipäästöjä peräti 70 prosentilla.

Vuonna 2020 Valmet Automotive kertoo terävöittäneensä sähköistä liikennettä painottavaa strategiaansa myymällä autoteollisuuden yleisiä suunnittelupalveluja tarjoavan liiketoimintalinjansa sekä käynnistämällä Salon akkutehtaan laajennuksen ja uuden akkutehtaan rakentamisen Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen.

Raportti kattaa Valmet Automotive -konsernin toimipaikat Suomessa, Saksassa ja Puolassa.