Huvilan kunnostajille ei myönnetty vapautta tontin vuokrasta

0

Maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginhallitus sai pohdittavakseen sen, riittääkö huvilan eteen tehty suuritöinen kunnostustyö siihen, että tontin vuokran voisi jäädyttää pariksi vuodeksi kädenojennuksena tehdylle työmäärälle.

Seikonmaan saaressa sijaitsee kaavasta suojeltu, historiallisesti arvokas rakennus, jota ei saa purkaa. Huvila tunnettiin aikoinaan sekatavarakauppias J.E. Tervasen talona.

Vuokrajäädytystä hakeneet henkilöt ovat entisöineet liki purkukunnossa olleen huvilarakennuksen vanhojen kuvien perusteella entiseen loistoonsa ja he esittivät vuokran jäädyttämistä kahdeksi vuodeksi kaupungin arvostuksen osoituksena heidän tekemälleen kulttuurityölle. He ovat muun muassa uusineet talon katon, ikkunat ja ulkokuoren. Myös talon sisäosia on entisöity.

Tontin vuokra on tällä hetkellä noin 2029 euroa vuodessa. Kaupunki voi erityisestä syystä alentaa vuokraa tai jättää vuokraa osittain perimättä. Kaupunkisuunnittelu totesi, että rakennuksen kunnostaminen ja palauttaminen entiseen asuunsa on hieno ja arvokas teko, mutta ei sellaisenaan ole kaupungille peruste vuokran perimättä jättämiselle.

Samaa mieltä oli myös kaupunginhallitus, joten perusteita vuokran jäädyttämiselle ei ole, vaan se on maksettava jatkossakin.