Jazzkukko korkataan Uudessakaupungissa

0
Jukka Alkio ja Kari Antila tuovat jazzia ensimmäistä kertaa myös Vehmaalle. Tapahtuman avajaiset ovat perinteisesti Uudessakaupungissa.

Jazz- ja rytmimusiikin festivaali Jazzkukko järjestetään jälleen ensi kesänä, jos vain pandemian suhteen on mahdollista. Tapahtuma on avattu aiempina vuosina Pakkahuoneella Uudessakaupungissa, vaikka muuten tapahtuma on keskittynyt Laitilaan.

– Tänä kesänä Pakkahuoneen konsertissa esiintyvät alunperin Vehmaalta kotoisin oleva pianisti Lassi Kouvo , kovassa nosteessa oleva basisti Kaisa Mäensivu ja Suomeen kotiutunut amerikkalaisrumpali Joel Peri, tapahtuman taiteellinen johtaja ja tuottaja Kari Antila kertoo. Konsertti pidetään Pakkahuoneen iltatorilla keskiviikkona 21.7. alkaen kello 16.

Keskiviikkoillan avajaisilta jatkuu Untamalan Kasitorilla, jossa esiintyy Niina Sallinen ja Jarmo Hynninen Country Duo.

Torstaina festivaali järjestää ilmaiskonsertin Laitilan iltatorilla, jossa esiintyy musiikkileirin oppilaita.

Perjantaina järjestetään Laitilan kaupungintalolla Kari Antilan Quartetin konsertti, jossa flyygelin ääreen istuutuu Aleksi Tuomarila, solistina on pop-tähtenäkin tunnettu Jenni Storbacka, joka on myös erinomainen jazzlaulaja.

Jazzkukko juhli viisivuotissynttäreitään vuonna 2019. Viime vuonna tapahtuma kutistui koronan vuoksi, mutta ensi kesänä toiveena on järjestää tapahtuma taas täysin palkein. Taiteellinen johtaja Kari Antila ja Jazzkukon hallituksen jäsen Jukka Alkio kertovat, että kovasti tapahtumaa on kyselty.

– Nyt tuntuu olevan kova odotus tapahtumalle, kun Laitilan Munamarkkinat päätettiin jättää koronan takia vielä tänä kesänä järjestämättä, Alkio sanoo.

Odotusta lisää myös artistikattaus, kun viime kesäksi sovittu blues-kitaravirtuoosi Erja Lyytinen saapuu vihdoin tänä kesänä Laitilaan. Tapahtuman pääkonsertti on Laitilan Kirkkopuistossa lauantaina 24.7., jossa Erja Lyytinen kruunaa illan. Häntä ennen esiintyvät Lenni-Kalle Taipale Trio laulaja Sami Pitkämön kera sekä nousukiidossa oleva Peela-yhtye, jonka nuoret muusikot tulevat Helsingistä.

Sunnuntaiksi on suunnitteilla Laitilan torin jazzmessu, eli hengellinen musiikkitapahtuma. Neuvottelut tästä ovat vielä kesken.

Jazzkukko sijoittuu samaan syssyyn Crusell-viikon kanssa. Antila korostaa, että Jazzkukko ei kilpaile muiden tapahtumien kanssa, vaan täydentää tarjontaa.

– Ollaan vähän kuin Porin Jazzin lämppäritapahtuma, Jukka Alkio vitsailee.

Jazzkukko järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös kansallisen jazz- ja rytmimusiikkiaiheisen kitarakilpailun nuorille kitaristeille. Loppukilpailu tapahtuu todennäköisesti livenä Laitilan torin konsertin yhteydessä torstaina 22.7.

Festivaali järjestää myös nettikyselyn, jossa kartoitetaan kiinnostusta musiikkiharrastukseen sekä kartoitetaan toiveita, jotka liittyvät festivaalin kehittämiseen, ohjelmaan ja musiikkileiriin. Nuoret pyritään tavoittamaan koulujen kautta niin Laitilassa kuin Uudessakaupungissa. Kysely on kaikille avoin.

Jazzkukon lippujen myynti on jo alkanut. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin kautta.