Kaupunki hakee yhä ostajaa Kalantitalolle

0
Kalantitalolle haetaan ostajaa tarjousten perusteella. Kaupunki voi halutessaan hylätä tulleet tarjoukset ja päättää kiinteistölle muuta käyttöä.

Kaupunki myy Kalantitalon tarjousten perusteella. Kalantitalo oli jo aiemmin avoimessa myynnissä, mutta kaupunki toivoo siitä vielä lisää tarjouksia. Nyt Kalantitalosta kiinnostuneiden tahojen tarjoukset ja rakennuksen tuleva käyttösuunnitelma pyydetään toimittamaan kaupungille 4. toukokuuta mennessä.

Kalannin Pankkitiellä sijaitseva rakennus on valmistunut vuonna 1964 ja se on tehty alun perin kunnanvirastoksi. Viime vuosina rakennuksessa on ollut toimisto- ja kokoontumistiloja. Kaksikerroksisen Kalantitalon vesi-, sähkö- ja kaukolämpöliittymät ovat yhteisiä viereisen rivitalon kanssa. Liittymät eivät kuulu kauppaan, mutta kaupunki on valmis neuvottelemaan liittymien järjestelemisestä.

Kalannin keskustan alueen asemakaavamuutos on vireillä. Kaavaluonnoksen mukaista tonttia vastaava määräala on tarkoitus vuokrata rakennuksen ostajalle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Mikäli ostaja haluaa myöhemmin lunastaa tontin omakseen, ratkaistaan asia erikseen kaupunginvaltuuston päätöksellä.

Kaupunki pidättää itsellään oikeuden hylätä kaikki Kalantitalosta tehdyt tarjoukset.