Kevät ja minä

0

Viime keväänä, kun minä näin auringon taivaalla, menin heti meni ulos ilman takkia ja kenkiä. Olin tossuissa ja yhtäkkiä tajusin, että vaikka oli aurinkoista, oli kylmä. Se oli ensimmäinen kevääni Suomessa ja en tiennyt mitään siitä, että kirkas aurinko taivaalla ei anna lämpöä tarpeeksi.

Tuosta päivästä opin, että pitäisi katsoa lämpömittaria ennen kuin lähtee ulos. Tänä vuonna talvi oli erittäin hyvä ja näin paljon lunta koko talvella. Mutta mitä tämä on… näin lunta keväälläkin.

Olin iloinen, että ei tarvitse pipoa enää päälle ja voin mennä lenkille vapaasti, kuitenkin täytyy pukea samoin kuin talvella. On myös hämmentävää, milloin me voimme vaihtaa autonrenkaat. Ajokeli voi olla vielä liukas ja kesärenkaita voi olla hankala käyttää.

Olin kuullut, että Suomessa kukaan ei tiedä millainen sää voi olla, vaikka meillä on sääennustus joka päivä. Aamulla jos sataa vettä ja puemme saappaat sen mukaan, ei ole varma, että päivällä on samanlainen sää ja saappaita voi olla turha käyttää aurinkoisena päivänä.

Kevät on merkki, joka sanoo kaikille, että kesä on tulossa. Se näyttää uutta elämää, tarkoitan vihreä Suomi on kohta täällä. Se on niin rentouttavaa katsoa, miten kuolleet puut alkavat olla vihreitä. Joskus kun menen metsään keväällä, ja näen kasvien kasvavan vaikka se oli kuollut, se motivoi minua.

Kyllä, jos aika on oikein, ja sinulla on kärsivällisyyttä, sinä voit kasvaa uudestaan. Kevään oppi kaikille on ”älä anna periksi”, odota ja kasva uudestaan.

Keväällä ollaan laavulla, nuotion lähellä, makkaraa grillaamassa, kahvi kädessä, ystävien kanssa juttelemassa, se on paras tunne maailmassa. Vaikka on vähän tuulista, metsän keskellä lintujen äänten kuunteleminen tuo hyvän tunteen. Keväällä sorsat uivat vedessä ja on erilaisia lintuja näkyvissä. Ne tuovat valoisaa energiaa ympärilleen.

Onneksi myös hallitus lieventää rajoituksia, ei kokonaan, mutta ravintolat saavat olla pian auki, yleisötapahtumat, lasten harrastukset, lähiopetus jne. jatkuvat. Toivon kohta, että meille tulee uutisia, että ei ole enää koronapotilaita Suomessa ja koko maailmassa.

Sää selittää ihmisen elämän. Ihmisen elämässä joskus on surua, joskus on iloa, joskus on pettymystä ja joskus on saavutuksia. Mutta samoin kuin sää, mikään ei kestä kauan, se on vaihtelevaa.

Tänään jos me olemme pettyneitä, se ei tarkoita, että meidän täytyy olla surullisia koko elämässä, pitäisi taistella ongelmien kanssa, kehittää osaamista, aloittaa rakkauden kanssa, koska sinä ja sinun elämäsi ovat arvokkaita.

Pooja Shah

kirjoittaja on muuttanut Uuteenkaupunkiin

 

Nepalista ja opiskellut suomen kieltä.