Koronan rajoitustoimenpiteet tehoamassa – lukio ja yläkoulu palaamassa hybridimallin lähiopetukseen

0
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ilmoitti tänään perjantaina yleisen maskisuosituksen päättämisestä.

U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 258 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 208, Vehmaalla 15, Taivassalossa 6, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 15.

Koronatapausten viimeisten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on Uudessakaupungissa 110. Viimeisen kahden viikon aikana Uudessakaupungissa on todettu 18 uutta tartuntaa.

– Tartuntamäärät ja alueen ilmaantuvuusluku ovat kääntyneet hienoiseen laskuun. Vielä on kuitenkin liian aikaista tehdä laajempia johtopäätöksiä epidemian kehittymisestä. Rajoitustoimenpiteet näyttävät tehoavan ja niihin sitoutuminen on edelleen hyvin tärkeää, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen toteaa.

Lukiossa ja yläkouluissa palataan lähiopetukseen 12. huhtikuuta hybridimallia noudattaen. Hybridimallilla tarkoitetaan sitä, että oppilaat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Näin koulutiloihin saadaan lisää väljyyttä ja opetus pystytään järjestämään terveysturvallisesti.

Julkiset vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat pysyvät suljettuina 30. huhtikuuta saakka. Suljettuina ovat kaupungin sisäliikuntasalit, kuntosalit, uimahalli, jäähalli, museo, kulttuurikeskus Cruselli, nuorisotalot, Demotila sekä kierrätyskeskus.

Myös yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa pysyy tauolla huhtikuun loppuun saakka. Uudenkaupungin terveyslautakunta päätti rajoitusten jatkamisesta keskiviikon kokouksessaan. Alueen epidemiatilanne ei vielä mahdollista rajoitusten purkamista.