Koronarajoituksia kiristetään Varsinais-Suomessa – Liikuntatiloja suljetaan

0
Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi uusia rajoituksia.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston alueella kiristetään rajoituksia tästä päivästä alkaen. Lähikontaktien välttämistä koskeva päätös velvoittaa alueen toimijat varmistamaan, että niiden ylläpitämissä tiloissa on mahdollista välttää läsnäolijoiden lähikontaktit.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tekemällä päätöksellä yleisön käytössä olevia urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella.

Päätöksen perusteella on suljettava joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat, yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat, tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Ainoina poikkeuksina tilojen käytöstä ovat vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattu harrastustoiminta, lakisääteisten palveluiden toteuttaminen, ammattiurheilu sekä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluva toiminta.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella pysynyt korkeana,ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 245,4 / 100 000 kahden viikon aikana (15.–28.3.). Riski uusien tartuntojen leviämiseen on edelleen koholla ja alueella on uhka sairaanhoidon ylikuormittumisesta.