Koulukadun R-Kioski laajentaa terassilla

0
R-Kioskin läntinen aluepäällikkö Antti Toroska (vas.), Koulukadun kioskiyrittäjä Krisse Inkinen sekä R-Kioskin Suomen toimitusjohtaja Teemu Rissanen mittailevat kesäksi kioskin viereen nousevan terassin mahdollista sijoituspaikkaa.

Runsaan vuoden kestänyt koronapandemia on hiljentänyt yritysten toimintaa ja niin on käynyt myös Koulukadun R-Kioskissa. Huhtikuun alusta kioskin yrittäjä Krisse Inkinen päätyi supistamaan yrityksen aukioloaikoja, mutta hän toivoo, että tällä kertaa se kestäisi vain kuukauden. Viime keväänä lyhennetyillä aukioloajoilla elettiin kaksi kuukautta.

– Ihmisiä käy aiempaa vähemmän, koska pelikoneet ovat käyttökiellossa ja kioskin sisälle ei saa jäädä kahville. Kahvia ja lämpimiä eväitä menee kuitenkin enemmän kuin aikaisemmin, joten on tilanteessa positiivistakin. Olemme kasvattaneet toimintaamme eräänlaisena noutokahvilana, Inkinen summaa.

Noutoruoan kasvu ei ole trendi vain Uudessakaupungissa, vaan se näkyy kioskeissa ja ravintoloissa läpi Suomen.

– Take away -ruoan kysyntä on kioskeissamme isossa kasvussa. Toisissa paikoissa sisäänvetotuotteina ovat sushi ja salaattibaarit. Uudessakaupungissa tärkeiksi koetaan grillituotteet ja täytetyt leivät, mutta myös pelikoneet, keskiviikkona Uudenkaupungissa vieraillut Suomen R-Kioskien toimitusjohtaja Teemu Rissanen kertoo.

Rissasen mukaan sekä Koulukadun että Ketunkallion R-Kioskit kukoistavat tällä hetkellä koronasta huolimatta. Tosin Ketunkallion kioskia pyörittävä Mari Kohvakka on luopumassa kioskistaan ja keskittymässä Rauman kioskinsa pyörittämiseen.

– Etsimme siis uutta yrittäjää Uudenkaupungin yläkioskille eli Ketunkalliolle. Se voi olla Krisse, mutta se voi olla joku muukin, koska hakuaika on vielä auki, R-Kioskin läntinen aluepäällikkö Antti Toroska vinkkaa.

Krisse Inkinen tuli Koulukadun R-Kioskille kahdeksan vuotta sitten työharjoitteluun. Nyt hänellä on meneillään neljäs vuosi kioskin yrittäjänä, eikä hän vaihtaisi työtään missään nimessä pois.

– Tulin tänne vähän kuin vahingossa ja tänne jäin. Minulla on töissä kaksi ihan huipputyyppiä kokoaikaisena työntekijänä ja olemme hyvä tiimi. Kioskiyrittäjänä on pidettävä asiakaspalvelusta ja ihmisistä. Olen yrittäjä, joka tekee töitä 50 tuntia viikossa, mutta tukenani on myös kokonaisen ketjun organisaatio ja oma perhe, hän lisää.

Ensi tiistaina R-Kioskissa rymsteerataan, kun pelikoneiden ja hyllyjen paikkoja muutetaan. Kevään aikana kioski saa viereensä myös terassin, johon tulee muutama pöytäryhmä ja kukkaistutuksia. Mietinnässä on nyt se, että tulisiko terassi Koulukadun vai Alisenkadun puolelle.

– Olemme nyt jo loistavalla paikalla keskellä kaupunkia, mutta kunhan Alisenkadun remontti käynnistyy ja valmistuu, niin uskon, että sijaintimme merkitys korostuu entisestään, Inkinen lisää.