Merja Koskelle myönnettiin ero valtuustosta

0
Merja Koski (sd.)

Maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto myönsi valtuutettu Merja Koskelle (sd.) eron äänestyksen jälkeen. Koski oli kertonut, että eron taustalla ovat henkilökohtaiset syyt.

Valtuuston kokouksen kuluessa Timo A. Järvinen (kok.) pohti sitä, mikä on pätevä syy valtuutetun eroamiselle.

– On valtuuston tehtävä päättää, onko Kosken ilmoittama syy pätevä vai ei, kaupunginjohtaja Atso Vainio totesi.

Järvinen totesi Vainion vahvistaneen kehäpäätelmän, jossa hänen korviinsa ei kantautunut pätevää syytä erolle.

– Mielestäni erolle ei ole esitetty pätevää syytä, jos Koski aikoo kuitenkin ehkä olla parin kuukauden päästä käytettävissä vaaleissa. Teen siis muutosesityksen, että Koskelle ei myönnetä eroa, Järvinen totesi.

Esa Aaltonen (ps.) kannatti Järvisen ehdotusta. Oli aika äänestää eli Koskelle eron myöntämisen kannalla olleet äänestivät jaa ja Järvisen ehdotuksen kannalla olleet äänestivät ei. Äänin 33–10 Koskelle myönnettiin ero sekä kaupunginvaltuustosta että -hallituksesta.

Hänen tilalleen kaupunginhallitukseen valittiin Lea Myllymäki (sd.) ja valtuustoon Heli-Päivikki Laurén (sd.). Laurénille piti myös valita uusi varajäsen, koska Myllymäki oli ollut ennen hänen varajäsenensä. Uudeksi varajäseneksi valittiin Eila Polojärvi (sd.).

Valtuusto myönsi maanantain kokouksessa eron myös Maija Junkola-Lehtoselle (kok.). Hänen tilalleen valtuuston jäseneksi nousee Seppo Nikula (kok.).