Ravintolat ja tapahtuma-ala varpaillaan

0

Ravintolat saivat koronasulun jälkeen avata ovensa jälleen maanantaina. Rajoitukset kuitenkin jatkuvat yhä. Ruokaravintoloiden asiakaspaikoista saa olla käytössä vain puolet ja ovet on suljettava kello 19. Alkoholin anniskelu on lopetettava jo kello 17 eli illallista ei voi kruunata lasillisella viiniä tai olutta.

Anniskeluravintoloilla rajoitukset ovat vielä tiukemmat. Asiakaspaikat on rajoitettu kolmasosaan normaalista, ovet on pantava säppiin jo iltakuudelta. Asiakkaat on ohjattava pysymään visusti pöydissään. Karaoke ja tanssiminen on kiellettyä. Rajoitukset ohjaavat siis kaikin puolin hillittyyn käytökseen, jotta tartunnoilta vältyttäisiin. Vaikka tartuntatilanne Varsinais-Suomessa on mennyt hyvään suuntaan, rajoitukset ovat silti yhä välttämättömiä.

Ravintola- ja tapahtuma-alalle tilanne on raju. Jo viime vuosi oli vaikea ja edessä on yhä sinnittelyä. Kaikki ravintolat eivät tilanteesta selviä, esimerkiksi legendaarinen Gasthaus Pooki sulki ravintolansa maaliskuussa. Kaupungin kannalta tilanne on harmillinen, kun elokuussa kaupunkiin odotetaan väkeä juhlistamaan Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaa. Toivottavasti Pookiin löytyy siihen mennessä uusi yrittäjä.

Hallitus on luvannut tukea ravintola-alan menetyksiä. Tuet eivät kuitenkaan korvaa kaikkia menetyksiä. Tälläkin hetkellä ravintola-alalla on lomautuksia ja jos tilanne jatkuu tällaisena pitkään, odotettavissa on kohtalokkaampiakin ratkaisuja.

Myös tapahtuma-alalla ollaan varpaillaan. Parhaillaan mietitään, missä vaiheessa tapahtuu se käänne, että tapahtumia voitaisiin järjestää. Osa kesäteattereista on jo peruuttanut näytäntönsä. Myös suuret tapahtumat, kuten Ruisrock ja Provinssi, ovat jo ilmoittaneet jättävänsä tämän kesän festarit väliin ja keskittyvät kesän 2022 suunnitteluun. Vielä on toivoa, että Minifarmi, Karjurock, Crusell-viikko ja Rauhan juhlatapahtumat voitaisiin sentään järjestää.