Santtionrannan leirintäalueesta kiinnostunut kolme tahoa

0
Santtionrannan leirintäalueella käy vuosittain 3000 -5000 matkailijaa.

Kaupunki on jo pidempään halunnut kehittää Santtionrannan leirintäalueen virkistyskäyttöä. Leirintäalueen palveluntuottajaa haettiin tänä keväänä kahdella eri kilpailutuksella. Ensimmäinen kilpailutus ei tuottanut tulosta, joten maaliskuussa avattiin uusi kilpailutus ja se päättyi eilen.

Määräaikaan mennessä kiinnostuksensa leirintäalueen pyörittämisestä ilmaisi kolme tahoa.

– Lähestyimme kiinnostuneita tahoja suoralla tarjouspyynnöllä. Olemme tekemästä sopimusta Santtionrannan leirintäalueen toiminnasta jo tulevalle kesäkaudelle. Tarjoajien kanssa käydään neuvotteluja jo ensi viikon aikana, joten päätös tulevasta leirintäalueen yrittäjästä on tulossa jo huhti–toukokuun vaihteessa, Uudenkaupungin matkailusuunnittelija Irmeli Laiho-Andersson kuvailee.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus päätti viime kesänä, että Santtionrannan kehittämiseksi tarvitaan yhteistyökumppani, jonka kanssa alueen toimintaa ja sen painotuksia kehitetään siten, että huomioidaan matkailuautoilu, telttailu ja nykyinen mökkikapasiteetti. Myös alueen ympärivuotista toimintaa on kehitettävä. Kaupunki esimerkiksi haluaa, että Santtion uimaranta säilyy yleisessä käytössä.

Santtionrannan leirintäalueelle valittu palveluntuottaja huolehtii leirintäalueen hoidosta ja ylläpidosta kaupungin kanssa sovitulla tasolla.

Leirintäalue on ollut viimeiset vuodet vuokralla raumalaisella Blue Camp Oy:llä. Sen kanssa oli sopimus vuoden 2018 loppuun, jonka jälkeen kaupunki teki yrityksen kanssa erilliset sopimukset vuosille 2019 ja 2020. Vuosittain mökkeilijöitä, asuntoautoilijoita ja telttailijoita alueella on käynyt 3 000–5 000.

Leirintäalueella on seitsemän mökkiä, asuntoauto- tai telttailualue sekä yhteiskäytössä olevat saniteettitilat, keittiö, ruokailuhuone ja oleskelutila. Leirintäalueelta löytyvät myös sauna, kioski ja pyykinpesumahdollisuus sekä leikkikenttä ja ulkogrilli. Alueen sähköt on uusittu vuosina 2017 ja 2018.

Leirintäalueen rakennukset ovat osittain huonokuntoisia ja Laiho-Anderssonin mukaan erityisesti huoltorakennus kaipaa uudistusta. Huoltorakennuksen yhteydessä on Santtion ja Janhuan alueen jätevedenpumppaamo ja se on aiheuttanut alueelle hajuhaittoja erityisesti kesäisin.