Silmäniloa vaaleanpunaisesta puistosta – Olgankujan varteen istutettiin kaksitoista koristekirsikan tainta

0
Uudenkaupungin kansalliset seniorit ry:n puheenjohtaja Risto Heikkala, Hilkka Knaapinen ja Tarmo Kangas istuttivat ensimmäisen koristekirsikkapuun Olganpuistoon, lähelle Pietolanlahtea.

Uusikaupunki saa uuden nähtävyyden, kun ”Olganpuiston” kirsikkapuut hieman kasvavat.

Uudenkaupungin kansalliset seniorit ry:n aloitteesta istutettiin Rantakadun ja Vekarantien kulmaukseen perjantaina kaksitoista koristekirsikan tainta.

– Meidän piti järjestää talkoot, mutta korona-aikana ei voi talkoilla. Onneksi kaupungin puutarhatoimi tuli apuun, kiitteli hankkeen puuhamies Tarmo Kangas.

Kangas ehdotti viime marraskuussa ideaa senioriyhdistykselle, joka kokosi nopeasti yhteen työryhmän. Kankaan ohella puistoa ovat aktiivisesti vieneet eteenpäin Hilkka Knaapinen ja yhdistyksen puheenjohtaja Risto Heikkala.

– Olimme nopeasti liikkeellä, että saimme edes kaksitoista, kun taimet ovat muualta Suomesta loppu. Siitä kiitos Harri Saarikolle, Kangas kiitti Kurjenpolun Taimipalvelun yrittäjää.

Senioriyhdistykseen kuuluu lähes 300 jäsentä ja taimet on rahoitettu yhdistyksen omista varoista.

Kangas haaveili jopa 50 kirsikkapuun puistosta, mutta kaupungin vihertyönjohtaja Juha Hukka hieman toppuutteli.

– Tiukkaa tekee 50:lle, Hukka sanoi ja lisäsi, että istutuksia voidaan tehdä syksylläkin.

Uudessakaupungissa vaaleanpunaisista kukistaan tunnettuja kirsikkapuita löytyy lähinnä asuntojen pihoilta ja yksittäisiä puita sieltä täältä.

– Tällaisia ryhmiä ei ole muualla, Hukka vahvisti.

Uudenkaupungin kansalliset seniorit ry:n puheenjohtaja Risto Heikkala oli hyvin otettu, että hänen synnyinkaupunkinsa on lähtenyt niin positiivisesti mukaan tähänkin hankkeeseen.

– Kaupungille kiitoksia, kun ovat suhtautuneet myönteisesti aloitteeseen, Heikkala totesi.

Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén vinkkasi sopivasta paikasta ja kaupungin vihertyöntekijät Hukan ja kaupunginpuutarhuri Saija Peltolan johdolla vastaavat käytännön töistä.

Olganpuisto tai Balzaborgin puisto valikoitui paikaksi, vaikka muitakin kohteita pohdittiin. Yhdistyksen tiedottaja Marketta Suoja-Sjöblom kertoi, että seniorit havittelivat aluksi paikkaa, johon on tulossa padel-kentät.

Suoja-Sjöblom ehdotti puiston nimeksi Olgan kirsikkapuistoa. Nimi tulee vierestä kulkevasta Olgankujasta.

Kiven heiton päässä Pakkahuoneesta ja Vanhasta kirkosta sijaitseva puisto voisi houkutella turisteja samaan tapaan kuin Turussa tai Helsingissä.

Joka tapauksessa puiston on tarkoitus tuottaa silmäniloa kaupunkilaisille.

– Puiston istutus sopii hyvin tähän vuoteen, kun juhlitaan Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaa ja kansallinen senioriliitto täyttää 50 vuotta, Kangas kertoi.