Torin yhteisterassille toteutuslupa – Nyt sille haetaan yrittäjiä

0
Kaupungin torille suunniteltuja tapahtumia perutaan koronan takia.

Uudenkaupungin torille saattaa jo tulevana kesänä nousta useamman yrittäjän yhteisterassi. Ainakin maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginhallitus antoi yhteisterassille luvan.

Mallia suunnitelmiin on haettu esimerkiksi Turusta ja Helsingistä. Idean takana on Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen, jonka mukaan yhteisterassilla halutaan varmistaa ravintolapalveluiden saaminen ja elävöittää keskusta-aluetta.

– Yhteisterassia voidaan hyödyntää myös uutena vetovoimatekijänä ja sillä voidaan houkutella yleisöä keskustan Tul toril- teematoreille sekä Crusell-viikon toritilaisuuksiin, kaupunginhallituksen saamassa päätösehdotuksessa todetaan.

Yhteisterassi olisi käytössä kesäkuun 18. päivästä alkaen ja heinäkuun loppuun saakka. Kaupunginhallitus antoi siis luvan torialueen käyttöön sekä luvan käyttää osaa sitä anniskelualueena. Nyt terassin toteutuminen on kiinni paikallisista yrityksistä. Kaupunki hakee 6–8 toimintaan sitoutunutta yrittäjää, joiden kanssa kaupunki jakaisi terassista aiheutuneet kulut.

Anniskelualueeksi rajattava alue sijoittuisi Kotipizzan ja Eka-Kebabin edustalle siten, että tiskivaunu olisi torilla olevan Rauhan muistomerkin vieressä ja alueen portti tulisi sen lähettyville Alisenkadun suuntaisesti. Torilla nytkin olevat kahdeksan puista kojua eli punaiset putkut sijoittuisivat noin 20×45 metriä olevan terassialueen sisäpuolelle.

Lähelle torin taksiaseman päätyä sijoitettaisiin portilla erotettu lava ja sen edustalle tilaa yleisöä varten. Tätä aluetta ei olisi aidattu, vaan torin muut käyttäjät pääsisivät vapaasti kulkemaan alueen läpi ja katsomaan esiintyjiä. Yleisövessat tulisivat torin roskispisteiden lähelle viheralueelle. Torille suunniteltu terassialue rajataan siirrettävällä aidalla ja alueelle on tarkoitus järjestää vartiointi yöajaksi.

Alueen anniskeluluvan hakee yksi terassialueen toteuttamisessa mukana olevien ravintoloiden yrittäjistä. Yksi lupa koskee siis kaikkia alueella toimivia ravintoloita. Anniskeluluvan hakija huolehtii, että alkoholijuomien anniskelualueella järjestetään vastuullisesti ja lasten, nuorten ja perheiden tarpeet huomioiden.

Idea torin yhteisterasseista toteutettiin viime kesänä muun muassa Turussa ja Helsingissä. Terassialueilla mahdolliset koronarajoitusten mukaiset asiakaspaikat ovat sisätiloja helpommin järjestettävissä. Ainakin Turku on päättänyt Tuomiokirkkotorin terassin teosta myös tälle kesälle.