Ukilive-konsertti saa toisen osan

0
Viime vuonna Ukilivessä mukana olleet Jukitsu Hyytiä (vas.) ja Petri Hatakka kipuavat lavalle myös tänä vuonna.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Ukilive-konsertti saa jatkoa. Ukilive 2 järjestetään livestream-lähetyksenä kulttuurikeskus Crusellista ensi viikon lauantaina 24. huhtikuuta kello 18 alkaen. Konsertti tuo uusikaupunkilaiset esiintyjät koronaturvallisesti kaikkien kaupunkilaisten koteihin.

– Halusimme jälleen tarjota jotakin mukavaa ja piristävää kaupunkilaisille korona-ajan ilahduttajaksi. Vedämme konsertin osin samoin voimin ja Ukiliven perusidea on sama kuin viime vuonnakin, Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden vastaava Petri Hatakka kertoo.

Illan aikana esiintyvät muun muassa Jussi Rainio, Susanna Pihlaja, Mikko Itäranta, Granger Simmons, Lauri Ketonen, Sanna Arell, Kalle Klotz, Iiris Helpiö-Kilpeläinen ja Jukitsu Hyytiä. Illan päättää mainiot 76 Notes ja Kärkö.

– Haastoimme paikallisia ja muita tuttuja esiintyjiä mukaan tuomaan iloa. Hienoa, että saimme vapaaehtoisperiaatteella näin laajan porukan mukaan. Biiseissä ei ole yhteistä teemaa, vaan jokainen artisti on saanut itse valita laulunsa. Biiseissä liikutaan kuitenkin laajalla skaalalla artistien omista teoksista ja nykypäivän iskelmästä aina kasariheviin ja iskelmään saakka, Hatakka kuvailee.

Konsertin säestyksestä vastaa ammattilaisista koostuva housebändi. Uusikaupunkilaislähtöinen kitaristi Ville Nurmi soittaa muun muassa Suomi love -ohjelman bändissä. Basisti Pertti Jalonen on pitkän linjan muusikki, joka on soittanut muun muassa Kirkan , Jari Sillanpään ja Paula Koivuniemen yhtyeissä.

Rummuissa on Harri ”Harza” Lehtonen , joka on muun muassa Mamban ja Jari Sillanpään taustavoimia. Koskettimissa on pitkän linjan musiikin ammattilainen Petri Hatakka itse.

Konsertti alkaa klo 18 lapsille suunnatulla ohjelmalla, jossa esiintyvät Päivi Kurkilahti, Mari Hjerppe ja Tommi Aaltonen. Konsertti on katsottavissa Uudenkaupungin kaupungin Youtube-kanavalla.

– Tälle vuodelle halusimme heti konsertin alkuun lapsille suunnattua ohjelmaa. Sitä on luvassa noin vartin verran ja sen jälkeen musiikki muuttuu asteittain enemmän aikuiseen makuun sopivaksi. Konsertin kokonaiskesto lähentelee neljää tuntia, Hatakka kuvailee.

Viime vuonna Ukilive kasattiin nopealla aikataululla eli parissa viikossa. Livelähetystä seurasi parhaimmillaan yli 600 katsojaa. Jälkikäteen siitä tehtyä tallennetta katsottiin Youtubessa runsaat 7000 kertaa.

– Olemme viime vuoden jälkeen ostaneet Cruselliin kunnolliset streamausvehkeet ja harjoittelemme yhä niiden käyttöä. Ukilive on ensimmäinen suurempi ponnistus ja käytämme sen kuvaamiseen useampaa kameraa. Viime vuoden konsertissa oli jonkin verran teknisiä ongelmia, mutta niistä on opittu ja nyt toivomme, että tekniikka pelaa, Hatakka lisää.

Hatakka ja muut muusikot toivovat konsertille runsasta katsojakuntaa. Ukilive-keikka jää kaupungin Youtube-kanavalle katsottavaksi myös lauantai-illan jälkeen.

– Kuitenkin vain rajoitetuksi ajaksi, koska muuten vastaan tulee erilaisia teostokysymyksiä. Kannattaa siis nauttia konsertista mahdollisimman pian, Hatakka korostaa.

Konsertti lähetetään lauantaina 24.4. kello 18 osoitteessa www.youtube.com. Sivulla aukeavaan hakukenttään kirjoitetaan Uusikaupunki ja valitaan ylimpänä oleva kanavavaihtoehto eli Uusikaupunki – City of Uusikaupunki. Suora lähetys listautuu lähetyksen auettua sen linkin taakse.