Uusikaupunkilaista pesäpalloilua yritetään taas elvyttää

0
Pallo saa kyytiä, kun Timi Nyberg lyö. Lukkarina Wilma Lovén.

Sanna Räsänen menetti juniori-ikäisenä sydämensä Suomen kansallispeli pesäpallolle, eikä liekki ole vieläkään hiipunut. Kahden lapsen äiti on yksi niistä, jotka yrittävät taas elvyttää uusikaupunkilaista pesäpalloilua. Räsäsen mukaan alku on lupaava, sillä nuoria aktiivipelaajia kaupungista löytyy jo hyvinkin nelisenkymmentä.

– Kaupungin oma pesäpalloseura Vakka-Pesis nukkuu ainakin toistaiseksi vielä omaa ruususen untaan, mutta kiitos naapuriseura Laitilan Jyskeen vankan tuen ei laji ole päässyt kokonaan kuolemaan. Junioripäällikkö Ville Niemi Jyskeestä on auttanut meitä tosi paljon, Räsänen kiittelee.

– Moni uusikaupunkilainen nuori on saanut pesäpallokipinän Jyskeen täällä kesäisin järjestämästä pesiskoulusta. Jos väkeä riittää, sellainen on tulossa myös tänä kesänä niin Uuteenkaupunkiin kuin Kalantiinkin, hän jatkaa.

Yksi Jyskeen Uudessakaupungissa järjestämästä pesiskoulusta innostuksen saaneista on 11-vuotias Wilma Lovén , joka ilmoittaa tykkäävänsä eniten pelaamisesta.

– Olen päässyt katsomaan myös Itä–Länsi-otteluita, joissa ovat mukana kaikki Suomen parhaat pelaajat. Paras kaikista on Jani Komulainen , jonka olen tavannutkin, Wilma paljastaa.

Jo uransa lopettanut Komulainen muistetaan ennen muuta monipuolisena mailataiturina, kun taas Wilma Lovénin vahvin puoli on nopeus.

– Minä en pärjäisi hänelle enää juoksukisassa, Wilman äiti Sanna Räsänen tunnustaa.

Parhaimmillaan Vakka-Pesis on pelannut naisten Suomensarjaa – siinä joukkueessa Sanna Räsänenkin oli mukana – ja miesten maakuntasarjaa. Alkavana kesänä on tarkoitus lähteä sekajoukkueilla Varsinais-Suomen Pesiksen junnusuperiin ja myllytyssarjaan.

– Pelikokemuksen puute on korvattu kentällä hyvällä yhteishengellä ja rennolla otteella. Siitä lähdetään, että kaikilla on joukkueessa kivaa ja kaikki pääsevät varmasti myös pelaamaan. Täysillä mennään, mutta ei silti hampaat irvessä, Räsänen tiivistää.

– Uudestakaupungista on noussut pelaajia aikuisten Superiin asti. Äkkiä tulevat mieleen ainakin Pauliina ja Päivi Aalto sekä Maarit Lindberg . Sara Aarras ja Pauliina Piirainen pelasivat puolestaan B-tyttöjen Superia, luettelee Räsänen.

Sanna Räsänen on lupautunut itse vetämään vuosina 2007–2009 syntyneitä pesäpallojunioreita. Koronarajoitusten taas hellittäessä on tarkoitus kokoontua kahdesti viikossa eli tiistaisin ja torstaisin harjoituksiin Pohitullin kentälle. Puolentoista tunnin mittaiset treenit alkavat kello 16.30 ja päättyvät 18.00.

– Liikkeelle lähdetään ihan perusasioista ja tarvittaessa tarjolla on myös lainavälineitä. Kaikki halukkaat mahtuvat mukaan, eikä tulosta tarvitse ilmoittaa etukäteen. Kenenkään ei ole myöskään pakko lähteä peleihin, jos se ei jostain syystä tunnu kivalta, Räsänen listaa.

Sanna Räsänen on valmis antamaan tietoa pesäpallomahdollisuuksista Uudessakaupungissa myös puhelinnumerossa 040-8697702. Juniorityttöjen puolella yhteyshenkilö on Pauliina Piirainen, 044-2809011 ja junioripojissa puolestaan Elina Virtanen , 044-2809014.

Asko Tanhuanpää