Volter Kilpi -viikolla esityksiä etänä ja ulkona

0
Volter Kilpi -viikon luennot on järjestetty aiempina vuosina Tuulentuvalla. Nyt ne pidetään etänä.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko järjestetään ensi kesänä 14.-18.7. hybriditapahtumana. Osa ohjelmistosta on etänä, osa taas paikan päällä Kustavissa. Luento-ohjelmisto painottuu verkkoon ja esityksiä pidetään ulkona eri paikoissa Kustavia.

– Halusimme järjestää tapahtuman edes osittain Kustavissa. Valitettavasti epävarman koronatilanteen takia emme uskaltaudu järjestämään ohjelmaa sisätiloissa. Pääasia on, että pääsemme kuitenkin nauttimaan kesäpäivistä ja Kilven sanasta, toteaa kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson .

Ensi kesän tapahtuman teemana on Pyhä. Kirjallisuusviikko lähestyy teemaa perinteiseen tyyliin monipuolisesti tieteen ja taiteen keinoin. Ohjelmistossa on luvassa uusia tuulahduksia ja vanhoja tuttuja. Suomen tietokirjailijat ry osallistuu perinteiseen tapaan Tietokirjapäivän luennoilla, jotka tänä vuonna toteutetaan etämuodoin. Esitysohjelmistossa vierailee yleisön kestosuosikki Yövieraat esityksellään Albatrossin tarina.

Tuoretta esitystaidetta tarjoilee Ilmastokirkko-kollektiivi osallistavalla esityksellään Corpus Crisis, joka tutkii jälkikapitalista maailmaa. Tapahtumassa luennoi muun muassa vuoden 2020 Finlandia-voittaja Anni Kytömäki.

Tapahtumassa on perinteisesti nähty myös Kilven aikalaisten tekstien dramatisointeja. Ensi kesänä Kustavissa nähdään Sally Salmisen klassikkoteos Katrina kaksikielisenä sovituksena, jonka ohjauksesta ja suomenkielisestä dramatisoinnista vastaa tapahtuman taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson. Näytelmän ruotsinkielisistä osuuksista vastaa dramaturgi Otto Sandqvist.

Ohjelmistoa on jouduttu supistamaan alkuperäisistä suunnitelmista koronarajoitusten luomien epävarmuuksien vuoksi. Hybriditapahtuman ohjelmisto on tarkoitus julkaista kokonaisuudessaan toukokuun aikana. Myös lipunmyynti alkaa silloin.