Yara tukee Kasarminlahden lintulavan rakentamista

0
Kasarminlahdelle rakennetaan lava lintujen tarkkailua varten.

Yara Uudenkaupungin tehtaa osallistuu Uudessakaupungissa Kasarminlahden esteettömän lintulavan rakentamisen kustannuksiin 20 000 eurolla. Lintulava valmistuu tämän syksyn aikana ja tarkoituksena on, että lavalle pääsisi seuraamaan muuttolintujen saapumista jo ensi keväänä.

Lintulava rakennetaan esteettömän luontopolun yhteyteen Kasarminlahden pohjoisrannalle kivilaiturin kohdalle. Esteettömyys tarkoittaa sitä, että polku ja lintulava rakennetaan turvallisesti kuljettavaksi. Reitin ja lintulavan saavuttaa helposti kävellen tai pyörällä ja liikuntarajoitteisten, ikäihmisten ja lapsiperheiden on sujuvaa kulkea reitillä.

– Olemme iloisia, että voimme osallistua hankkeen toteuttamiseen. Monimuotoisuuden lisääminen sen kaikissa muodoissa on Yarassa tärkeä tavoite ja tämä hanke istuu tavoitteeseemme erittäin hyvin. Esteetön reitti ja lintulava palvelevat monipuolisesti asukkaita ja hankkeen johdosta useammilla seudun asukkailla on mahdollisuus saada luontoelämyksiä, Yara Uudenkaupungin tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää toteaa.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio pitää erinomaisena asiana, että Yara on lähtenyt mukaan kehittämään alueen luontomatkailua ja sitä, että yhä useammalla ihmisellä on mahdollisuus päästä luontoon Kasarminlahdella.

– Ilman Yaran tukea hanketta ei olisi voinut toteuttaa näin laajana. Meidän pitäisi pyrkiäkin tähän, että kaupunki ja yritykset yhdessä veisivät tämän tyyppisiä hankkeita eteenpäin, Vainio lisää.

Lintulavalle johtaa noin 40 metriä pitkä laituriosuus ja sen varrelle tulee muutama levähdystasanne. Lintulava ja sinne johtava laituri ovat kaiteellisia ja lavalle rakennetaan penkit istumista varten. Lintulava on kooltaan noin 4 x 6 metriä. Kaupunki on saanut valtionavustusta hanketta varten myös Ympäristöministeriöltä.