EU:n elvytyspaketti

0

Jos heikoilla historian tiedoilla lähtee analysoimaan viimeisiä EU:n elvytyspaketin käänteitä, niin ei varmasti saa ystäviä. Suomen hallitus oli viikon kriisissä. Ulkopuolelta ei voi tietää, mitä siellä on keskusteltu. Vaikuttaa siltä, että ennen tehtyjä lakeja on niin paljon, että ne ovat keskenään ristiriitaisia.

Jo Rooman valtakunnassa törmättiin lakien valtavaan määrään. Rooman valtakunta, joka oli suunnilleen EU:n alueen kokoinen, luhistui sisältä päin omaan byrokratiaansa ilman ulkoista uhkaa. Mikä tulee olemaan EU:n kohtalo? Rooman valtakunnassa oli asukkaita noin sata miljoonaa, EU:ssa noin viisinkertainen määrä.

EU:n elvytyspaketti on ihmeellinen keksintö. Se on Saksan komennon alla tehty Saksan ja Ranskan pankkien pelastamiseksi ja Italian ja Espanjan nostamiseksi taloudellisesta kuopasta.

Jos Suomella on sitoumuksia EU:n takuukassaan eri lähteiden mukaan jopa 14 miljardia, josta puolet on maksettava lyhyessä ajassa, niin sitä on vaikea selittää Suomessa elvytykseksi. EU:lta saadaan vain murto-osa takaisin.

Tässä yhteydessä ihmetyttää kokoomuksen sekoilu, mutta kyllä tässä duunariakin petetään.

Virallinen mielipide on elvytyspaketin kannalla. Entä jos ei ole maksukykyä, kun tulee maksun aika?

Kauno Pietilä

Kalanti