Gasthaus Pookiin löytyi uusi yrittäjä keittiön puolelta

0
Kalle Keskinen on toiminut keittiömestarina Pookissa kolme vuotta.

Uusikaupunki

Gasthaus Pookin toiminta pyörähtää käyntiin jälleen 28.5. Alkava kesä on jo Pookin historian 36. vuosi. Ravintolakiinteistöön on löytynyt uusi yrittäjä. Ravintola- ja majoitustoiminnan ottaa vastuulleen Pookissa keittiömestarina työskennellyt Kalle Keskinen , 27.

Nuori yrittäjä kertoo haaveilleensa omasta ravintolasta, mutta ei ajatellut haaveensa toteutuvan aivan näin pian.

– Kun näin hyvä tilaisuus tuli eteen, niin pakkohan siihen oli kuitenkin tarttua, hän naurahtaa.

Keskinen saa toiminnan käynnistämiseen apua kiinteistön omistajilta, ravintola-alan konkareilta Kaija ja Simo Reijonsaarelta.

–  Tällä hetkellä minun lisäkseni työntekijöitä on viisi, toivottavasti myöhemmin kahdeksan. Rekrytointi on käynnissä, Keskinen kertoo.

Nuorella miehellä on selkeä käsitys, mitä muutoksia hän aikoo Gasthaus Pookin toiminnassa tehdä. Juhannukseen asti on tarjolla arkisin lounasta ja a la cartea.

– Kesällä tarjoamme saaristolaispöytää ja a la cartea. Myös vehreä sisäpiha avautuu jälleen asiakkaiden iloksi, ja sieltäkin löytyy pikkaisen uutta nähtävää.

Saaristolaispöytä katetaan juhannuksen jälkeen Juhlapookiin, muuten puurakennus on tilauskäytössä.

Keskinen lupaa, että a la carte -listalle tulee uudistusta ja sesongit näkyvät ruokapuolella vahvasti.

– Käytämme myös mahdollisimman paljon läheltä saatavia raaka-aineita. Pyrimme keräämään itse mahdollisimman paljon raaka-aineita luonnosta. Nyt ovat jo nokkoset parhaimmillaan ja niiden keruu on alkanut, joten niitä tullaan ainakin näkemään Pookin kesälistalla.

Kesällä ravintolassa mennään perinteisemmällä listalla ja listan runko on sama koko kesän ajan, sesonkiraaka-aineita käyttäen.

– Ajatukseni on, että ruokalista vaihtuisi kesäsesongin ulkopuolella jopa parin viikon välein, jotta samat ruokailijat tulevat syömään uudestaan. Klassikoitakin on luvassa, mutta modernisoituna.

Pookin kuulut silakkapihvit ja Pookin specialjälkiruoka säilyvät kuitenkin ruokalistalla.

Kiviravintolan yhteydessä on neljä majoitushuonetta.

– Haluamme jatkossa tuoda enemmän esille, että olemme majatalo, Keskinen sanoo. Nimitys kuvaa hänen mielestään paremmin pienimuotoista majoitustoimintaa, kuten jo nimi Gasthaus kertoo.

Mikäli koronarajoitukset sallivat, ravintolan sisäpihassa järjestetään myös tapahtumia. Keskinen ei vielä ohjelmaa julkista, mutta kertoo, että hänellä on pari ässää hihassa.

– Tavoitteena on asiakaskunnan laajentaminen. Toivomme Pookiin lisää myös nuoria asiakkaita.

Kalle Keskinen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt työskennellä ravintola-alalla jo kahdeksan vuotta: Caribia-hotellissa Turussa sekä lounasravintolassa Kaarinassa. Pookissa hän on työskennellyt kolme vuotta.

– Olen lähtöisin Turusta, mutta nykyisin asun Taivassalossa, jossa olen viettänyt kaikki kesät. Vanhemmillani on mökki Taivassalossa ja isovanhempani asuvat siellä. Puolisonikin on Taivassalosta.

Keskinen kertoo viihtyvänsä Taivassalossa niin hyvin, että ei suunnittele muuttoa tänne.

– Mutta eihän sieltä ole mikään matka Uuteenkaupunkiin, hän hymyilee.