Hahmot muuttivat Pookin pihaan kukkien kera

0
Vuokko Tyvi, Anne Kuusisto ja Birgit Ilmanen esittelevät tuunatut hahmot, jotka ilahduttavat Pookin asiakkaita kesällä.

Uusikaupunki

Muistattehan vielä sen parin kesän takaisen Hahmopellon, jota tultiin katsomaan Uuteenkaupunkiin kauempaakin Suomea? Osa näistä hahmoista on tehnyt nyt comebackin.

Elviira, merimies Kalle, vanha rouva Tilda ja jostain kaukaa tullut Joséphine istuskelevat viettämässä kesäpäivää Gasthaus Pookin pihassa. Hahmot Henkka ja Sami jutustelevat keskenään aitaan nojaillen.

– Nämä ovat vanhoja hahmoja hiukan tuunattuina, Anne Kuusisto kertoo.

– Pari uuttakin on tehty. He ovat Pookin Kaija ja Simo Reijonsaari , Vuokko Tyvi esittelee baaritiskin vieressä seisoskelevan pariskunnan. Kovin tutuilta he tosiaan näyttävät.

Kaija ja Simo Reijonsaari ovat kevään mittaan kunnostaneet Pookin pihaa. Jotain hauskaa se heidän mielestään kaipasi. Niinpä Kaija soitti Vuokko Tyville ja pian pihalla hääräili 28 ihmistä, joista jokaisella oli tuomisia mukanaan. Porukka edusti marttoja ja Vakka-opiston puutarhapiiriä.

Anne Kuusisto, Vuokko Tyvi, Birgit Ilmanen toivat tuunatut hahmot ja lisäksi Anne toi kasan taimia, kun on ahkera puutarhapiiriläinen. Perennoja toivat myös kaikki Vakka-opiston puutarhapiiriläiset.

– Meillä on yleensä keväisin ollut aina jonkun pihassa taimien vaihtotori. Nyt taimet tuotiinkin tänne ja istutettiin yhdessä, Päivi Mikola Vakka-opiston puutarhapiiristä kertoo.

Pomona istutuksissa toimi Kuusiston Anne. Mikola kertoo, että hän keskittyi kuvaamaan naisten puuhia.

– Kaikki sujui kuin tanssi.

Matalakasvuiset taimet istutettiin pihan etuosan kukkapenkkiin ja korkeammat pihan takaosaan. Eri lajikkeita kertyi kaikkiaan 60, joten melkoinen kukkaloisto on odotettavissa. Puutarhapiiri laittoi taimien viereen nimikyltit, jotta pihassa vierailevat saavat samalla istutusvinkkejä omaan pihaansa.

Mikola muistelee, miten tällä samalla porukalla on aiemmin järjestetty Uudessakaupungissa suositut Kukkamessut, jotka sittemmin siirtyivät osaksi Minifarmia.

– Kukkamessut olivat todella suositut. Väkeä tuli ympäri Suomea. Lopulta ne paisuivat niin, etteivät meidän resurssit enää riittäneet niiden järjestämiseen, Mikola kertoo. Samantyyppistä hurmosta oli Pookin pihassa istutustalkoissakin.

Pookin pihasta löytyy myös ilossi tualei. Näitä värikkäitä ilossi tualei oli 2019 ympäri kaupunkia. Osa niistä palvelee asiakkaita kesällä Pookissa.