Hyppäys Ugin koronaluvuissa

0
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ilmoitti tänään perjantaina yleisen maskisuosituksen päättämisestä.

Viikonlopun aikana Uudenkaupungin koronatartunnoissa on tapahtunut selkeää nousua. Viikonlopun aikana Uuteenkaupunkiin on kirjattu ainakin viisi uutta koronatartuntaa. Uudenkaupungin koronatartuntamäärä on maanantaiaamun tietojen mukaan 228.

– Osa tartunnoista on kouluperäisiä, osa on kausityöntekijöillä ja muilta maahantulijoilta. Koronatilanne on kaupungissa jälleen heikentynyt ja erityisesti huolestuttaa viime viikon Saarniston koulussa sattunut koronatapaus ja siitä seurannut suuri määrä altistuneita, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kertoo.

Saarniston koulun toisen luokan oppilaalla todettiin viime viikon torstaina koronavirustartunta. Tämän johdosta karanteeniin on asetettu useita kymmeniä. Koronatartuntojen jäljitystyö on kuormittunut ja tällä hetkellä tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa.

– Tilanne on huolestuttava, emmekä pysty jäljittämään uusikaupunkilaisten tartuntojen alkuperää. Tosin ulkomailta tulleiden osalta tartunnan lähteeksi merkitään ulkomaat, jos maahantulosta on vasta lyhyt aika, Rantanen sanoo.

Rantanen korostaa, että koronaan liittyviä turvavälejä on yhä noudatettava. Myöskin käsienpesusta ja maskien käytöstä on huolehdittava.

U-soten yhteistoiminta-alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 293 koronavirustartuntaa. Ugissa on 228, Vehmaalla 17, Taivassalossa 20, Kustavissa 14 ja Pyhärannassa 16.