Kalannin kouluremontti etenee – valtuustolle esitetään lisämäärärahan myöntämistä

0
Kalannin yläkoulua peruskorjataan sisäilmaongelmien takia.

Maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginhallitus hyväksyi teknisen lautakunnan esittämät toimenpiteet Kalannin koulutilanteen ratkaisemiseksi. Kalannin kouluissa on kärsitty jo pitkään sisäilmaongelmista.

Samalla kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle 800 000 euron lisämäärärahan myöntämistä Kalannin koulun väistötilojen rakentamista varten.

Huhtikuun lopulla kokoontunut Uudenkaupungin tekninen lautakunta päätti, että Kalannin Männäisten alakoulun oppilaille, varhaiskasvatukselle ja henkilöstölle hankintaan väistötilaparakit kolmeksi vuodeksi ja kahden vuoden erikseen päätettävällä optiolla. Hankinnan kustannusarvio on 2,7–2,9 miljoonaa euroa.

Tekninen lautakunta päätti, että Kalannin yläkoulu kunnostetaan kohdekohtaisin korjauksin viideksi vuodeksi. Tämän kustannusarvio on miljoona euroa. Kalannin alakoulun korjaustapa ja mahdollisen uudisrakennuksen sijoituspaikka päätetään myöhemmin. Samassa yhteydessä päätetään myös nykyisen yläkoulun ja liikuntasalin korjaustavasta ja korjausajankohdasta.

Teknisen lautakunnan päätöksen mukaisesti väistötilaparakit sijoitetaan Kalannin yläkoulun yhteyteen, jolloin on mahdollista hyödyntää yläkoulun jakelukeittiötä, ruokalaa, liikuntahallia ja ulkoliikuntapaikkaa. Varhaiskasvatukselle ja alakoululaisille rakennetaan myös oma piha-alue.