Kalantitalo sai uudet omistajat

0
Kalantitalo myytiin Männäisten tori ry:lle.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus päätti myydä Kalannin entisen kunnantalon eli Kalantitalon Männäisten tori ry:lle perustettavan yhtiön nimiin. Kauppasumma on 22 000 euroa. Kiinteistön sähkö-, vesi-, viemäri- ja lämmitysliittymistä aiheutuvista muutostöistä vastaa ostaja.

Samalla kaupunginhallitus uudisti huhtikuun 12. päivä pitämässään kokouksessa tehdyn päätöksen vuokrata Männäisten tori ry:lle kiinteistöstä 6000 neliön määräalan 30 vuoden ajaksi. Vuotuinen vuokra on 1200 euroa.

Kaupunginhallituksen jäsenen Mauri Kontun (kesk.) tilalla tämän asian käsittelyssä varajäsenenä ollut Juha Nevavuori (kesk.) esitti että Kalantitaloa ei myytäisi. Hän perusteli esitystään sillä että Kalannista katoaa näin ainoa kaupungin kokoustilaksi soveltuva tila ja että kyseinen kiinteistö oli myynnissä aiemmin ja sitä ei silloin myyty vaikka siitä tarjottiinkin tuolloin korkeampaa hintaa. Nevavuoren esitys ei saanut kannatusta, joten se raukesi.

Männäisten tori ry on esittänyt Kalantitalosta aktiivista ja yhteisöllistä keskusta, johon sijoittuisi mm. Kalannin alueen infopiste, kahvila-ravintola, näyttelytiloja sekä tilatuotemyymälä. Kalantitalosta olisi myös mahdollisuus järjestää tiloja nuoriso- ja yhdistystoiminnalle. Kalantitaloa käytettäisiin hyväksi myös Kalannin vahvaan historiaan pohjautuvan lähi- ja teollisuusmatkailun käynnistämisessä.

Kevään aikana myynnissä olleesta Kalantitalosta ei tällä kertaa jätetty muita ostotarjouksia.